Maciek 1 Opublikowano 21 Marca 2020 #1 Opublikowano 21 Marca 2020 (edytowane) Jestem nowy na forum jak i w temacie Malawi. Mam na imię Maciek. Zaczynam przygodę z pysiami po wcześniejszym akwarium roślinnym. Zbiornik to Aquael 120 120x40x63/260l. Filtr Eheim Professionel 4+ 2273 350 . Skimmer Azoo 250 , grzałka zewnętrzna SanSun 300W, oświetlenie moduły Samsung RGB X 8, + białe zimne x 8, sterowane LedDimmerPro V4. Obsada: Żółte - 6 szt. Rdzawe - 6szt. Chindongo Saulosi - 6 szt. Melanochromis Cyaneorhabdos - 6szt. Teraz mija miesiąc od zarybienia. Edytowane 21 Marca 2020 przez AndrzejGłuszyca
Mróz Opublikowano 21 Marca 2020 #2 Opublikowano 21 Marca 2020 (edytowane) Witaj! Dobrze że trafiłeś na to forum, to skarbnica wiedzy Trochę naprostuje nazewnictwo ktore podałeś: Melanochromis cyaneorhabdos to teraz Pseudotropheus cyaneorhabdos. "Żółte" to Labidochromis Caeruleus a "Rdzawe" to Iodotropheus sprengerae. Odważnie poszedłeś w 4 gatunki w 120cm, może to być źródłem problemów w przyszłości, ale życzę Tobie żeby się udało. Jeszcze raz witaj na forum! Edytowane 21 Marca 2020 przez Mróz 1
Andrzej Głuszyca Opublikowano 21 Marca 2020 #3 Opublikowano 21 Marca 2020 Witam na naszym forum. Korzystaj z niego ile możesz. Troszkę uporządkowałem Twojego posta.
Bartek_De Opublikowano 21 Marca 2020 #4 Opublikowano 21 Marca 2020 Witaj na forum, Ta fototapeta zawsze wywołuje u mnie pozytywne reakcje, zwłaszcza w połączeniu z podobnymi kamieniami. Ale jak Twoje porosną glonami/osadem i kolorystyka się wyrówna będzie bajka Życzę dużo szczęścia z czterema gatunkami 1
Rekomendowane odpowiedzi