MatysT Opublikowano 13 Marca 2020 #1 Opublikowano 13 Marca 2020 Co myślicie o takim ustawieniu? MAksymalna wysokość kamieni 35cm przy wysokości akwarium 50cm.
Mróz Opublikowano 13 Marca 2020 #2 Opublikowano 13 Marca 2020 W planach masz zapewne wsypanie piasku, jeśli tak to to skupisko małych kamieni na środku może Ci pod nim zniknąć. Jeśli chodzi o samo ustawienie to nie jest źle, choć (jeśli ten karton to makieta akwarium) do boków akwarium jest trochę miejsca i sprzęty służące do obsługi akwarium będzie ciężko ukryć (nie wiem jaka masz filtrację więc może się mylę). Osobiście jestem zwolennikiem takiego aranżu gdy kamienie wystają ponad powierzchnię wody, więc do Twojego ustawienia wrzucil bym na górę coś dużego choć z jednej strony 1
Bezprym Opublikowano 13 Marca 2020 #3 Opublikowano 13 Marca 2020 Łupki wyglądają nienaturalnie, postaraj się o jakieś bryłowatw kamienie. 1
MatysT Opublikowano 13 Marca 2020 Autor #4 Opublikowano 13 Marca 2020 Ok. Dzięki za sugestie. Też chciałem coś wyższego ale z tego co miałem do wyboru to wyższy kamień = pół długości akwarium Te kamyki na środku to oczywiście tak tylko sypnąłem
rekawiczka Opublikowano 13 Marca 2020 #5 Opublikowano 13 Marca 2020 Dla mnie nienaturalne są te kamienie położone na płasko na innych. dość sztucznie to wygląda. 1
Bartek_De Opublikowano 13 Marca 2020 #6 Opublikowano 13 Marca 2020 Łupek jest fajnym kamieniem, ale ciężko ułożyć z niego coś naturalnego, co już koledzy wyżej zauważyli. Musiałbyś zdobyć dość duże bryły co nie jest łatwe. Bardzo dobrą alternatywą dla łupka są kamienie polne, tak zwane otoczaki. Wystarczy zrobić sobie wycieczkę za miasto i w pobliżu pól uprawnych zawsze można je znaleźć. Największą ich zaletą jest to, że są za darmo Kilka przykładów takich aranżacji: Autor @Bezprym Autor @halabala Autor @JemioloSeba 4
MatysT Opublikowano 13 Marca 2020 Autor #7 Opublikowano 13 Marca 2020 Może faktycznie nie jest super naturalne ale akurat łupek mi się podoba. Z tego co mam ostatecznie wyszło coś takiego: 6
Bartek_De Opublikowano 13 Marca 2020 #8 Opublikowano 13 Marca 2020 9 minut temu, MatysT napisał: Z tego co mam ostatecznie wyszło coś takiego: Dużo lepiej
Robson79 Opublikowano 13 Marca 2020 #9 Opublikowano 13 Marca 2020 No teraz to już wygląda zdecydowanie lepiej... Niestety dla mbuny to jednak trochę za mało kryjówek... 2
Rekomendowane odpowiedzi