Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Mbunabucket napisał:

Na przykład na stronie hodowcy FM od którego brałem już kilka razy ryby są minos reef z tym łososiowym samcem

To wina oświetlenia, które ma podkręcić kolor żółty, czy czerwony. Kolor mocno niebieski, czy granatowy wpada wtedy w odcień purpurowy. Przy błękicie może wpadać w łososia. Myślę, że w rzeczywistości są błękitne. Takie właśnie są samce Minos Reef. 

• Lubię to 1
Opublikowano
2 godziny temu, pozner napisał:

Niebieskie samce ma też chyba M. estherae Minos Reef. 

Moje są Chiloelo i są prawie niedostępne teraz, Krzysztof ma rację bo Minos Reef są identyczne i jest ich sporo więcej w ofertach.

22 minuty temu, Mbunabucket napisał:

Na przykład na stronie hodowcy FM od którego brałem już kilka razy ryby są minos reef z tym łososiowym samcem

Jeśli są z Łososiowym samcem to jest samiec powstały z połączenia samca O morph z pomarańczową samicą.

• Lubię to 2
Opublikowano

Też właśnie zastanawiam się nad zakupem obsady z fishmagic , interesuje mnie właśnie estherae Minos reef i jeśli chodzi o mnie to bardzo ładny jest samiec łososiowy i taki właśnie chciałem żeby był bo o takim zawsze marzyłem od dziecka , w ogóle marzeniem była obsada auratus i estherae ale pomysł raczej nie wypali że względu na agresję , bo boje się że za chwilę nie będzie czego oglądać w akwa. Mam taki mętlik w głowie przez dobra dostępność ryb :D

Opublikowano
2 godziny temu, Meteoriusz napisał:

Też właśnie zastanawiam się nad zakupem obsady z fishmagic , interesuje mnie właśnie estherae Minos reef i jeśli chodzi o mnie to bardzo ładny jest samiec łososiowy i taki właśnie chciałem żeby był bo o takim zawsze marzyłem od dziecka , w ogóle marzeniem była obsada auratus i estherae ale pomysł raczej nie wypali że względu na agresję , bo boje się że za chwilę nie będzie czego oglądać w akwa. Mam taki mętlik w głowie przez dobra dostępność ryb :D

Tego łososiowego właśnie odradzamy, ponieważ odbiegają one od tego, co jest w jeziorze. Rzecz gustu oczywiście i niekoniecznie musisz się kierować tym samym co my. 

Auratusa lepiej do tego nie mieszać, bo możesz się sparzyć. Twoje wyjściowe opcje są bardzo dobre i warto tego się trzymać. Jeśli zbiornik będzie szerszy i wyższy jak planujesz, to trzy średnioagresywne gatunki powinny się utrzymać bez problemu. 

• Lubię to 3