Michaładam Opublikowano 23 Lutego 2020 #1 Opublikowano 23 Lutego 2020 Witam, proszę o jakieś sugestie co do obsady jedno lub dwu gatunkowej, oczywiście mbuna
Tomasz78 Opublikowano 24 Lutego 2020 #2 Opublikowano 24 Lutego 2020 Zależy co Ci się podoba, jakie gatunki, jakie kolory... pseudotropheus johanni + pseudotropheus polit metriaclima koningsi + chindongo demasoni chindongo sp. 'elongatus spot' + cynotilapia zebroides jalo reef metriaclima msobo magunga + pseudotropheus polit metriaclima sp. 'msobo heteropictus' + metriaclima sp. 'elongatus chewere' cynotilapia hara + chindongo sp. 'elongatus mphanga' metriaclima sp. 'elongatus chailosi' + Pseudotropheus interruptus labidochromis caeruleus yellow + cynotilapia zebroides 'Likoma Island' labidochromis chisumulae + cynotilapia zebroides 'Cobwe' labidochromis joanjohnsonae + cynotilapia aurifrons labidochromis sp. 'mbamba' + metriaclima estherae Masz powyżej trochę przykładów. Od wyboru do koloru , można gatunki co niektóre poprzemieniać, poprzestawiać... Można z jeszcze innych tutaj nie wymienionych potworzyć obsady... Ewentualnie jak chcesz to słynna, pospolita i oklepana aż do zdarcia obsada chindongo saulosi + iodotropheus sprengerae . 3
Michaładam Opublikowano 25 Lutego 2020 Autor #3 Opublikowano 25 Lutego 2020 (edytowane) Dzięki za odpowiedź Tomasz, w sumie jakiś tam pomysł mam na obsadę, ale nie mogę się zdecydować, bo chciałbym mieć kolejne dwa gatunki, a podoba mi się o wiele więcej. Dlatego może coś z tych propozycji wejdzie, przejrzę jeszcze raz, na pewno nie chcę saulosi z rdzawym Pozdrawiam W sumie to na razie chciałbym dodać coś z dwójki Pseudotropheus interruptus lub pseudotropheus johanni + coś drugiego Edytowane 25 Lutego 2020 przez Mbunabucket
Rekomendowane odpowiedzi