Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki Karolu za miłe słowa Jak najbardziej służę pomocą i zapraszam na konsultacje, na które zapewne Artur także dolączy

Tak, ryby są Artura

Dopiero doczytałem, że sprowadzasz mnie może i tak być

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 1
Opublikowano

Filtracja ukończona😁 obyło się bez niespodzianek w postaci przecieków. Wszystko działa jak należy, sprawnie, wydajnie i przede wszystkim cicho. Jeszcze raz wielki ukłon dla kolegi @miron.dmt pompa z przodu to był strzał w dziesiątkę.👍 Po włączeniu pompy cały układ odpowietrzył się sam w kilka sekund, nie musiałem nawet używać odpowietrzników na korpusach, ani wkładać węża pod ciśnieniem, do zasysu czy podłączać go do kranika spustowego. Pompa sama wypchała całe powietrze z układu💪 Teraz kilka dni testów w celu kalibracji grzałki i zabieram się za pokrywę.

20200314_200102.thumb.jpg.64a66a7a46c10fa9b36e8cbdd41475fd.jpg

20200314_200143.thumb.jpg.f0c1a1ec0f3aa6bf0a1f8cc54adc4b27.jpg

20200314_225724.thumb.jpg.f45064eb48bcfa692ea34d7816a626c3.jpg

• Lubię to 8
Opublikowano
1 minutę temu, SlavekG napisał:

I nawet jest miejsce na zbiornik pod akwariowy 😉

Dokładnie👍 Jakiś mały zbiorniczek kwarantannowy na pewno się zmieści.

• Lubię to 2
Opublikowano
9 hours ago, Bartek_De said:

Filtracja ukończona😁 obyło się bez niespodzianek w postaci przecieków. Wszystko działa jak należy, sprawnie, wydajnie i przede wszystkim cicho. Jeszcze raz wielki ukłon dla kolegi @miron.dmt pompa z przodu to był strzał w dziesiątkę.👍 Po włączeniu pompy cały układ odpowietrzył się sam w kilka sekund, nie musiałem nawet używać odpowietrzników na korpusach, ani wkładać węża pod ciśnieniem, do zasysu czy podłączać go do kranika spustowego. Pompa sama wypchała całe powietrze z układu💪 Teraz kilka dni testów w celu kalibracji grzałki i zabieram się za pokrywę.

20200314_200102.thumb.jpg.64a66a7a46c10fa9b36e8cbdd41475fd.jpg

20200314_200143.thumb.jpg.f0c1a1ec0f3aa6bf0a1f8cc54adc4b27.jpg

20200314_225724.thumb.jpg.f45064eb48bcfa692ea34d7816a626c3.jpg

Ciekaw jestem na ile jest to kwestia umieszczenia pompy w układzie, a na ile metoda grawitacyjna której użyłeś jako zasysu. IMHO w tym przypadku bardzo pomaga ciśnienie, bo woda sama pcha się do układu.

• Lubię to 1
Opublikowano

Możliwe, ale z tym ciśnieniem to tak nie do końca. Grawitacyjnie narurowiec zalewał się do połowy biologów i nagle się zatrzymało, po włączeniu pompy wyszło całe powietrze.

• Lubię to 1
Opublikowano
2 minuty temu, rekawiczka napisał:

Jeżeli chodzi zaś o grzałkę i kalibrację to polecam Arduino. Ustawiasz temperature i zapominasz o temacie.

Albo któryś z kontrolerów, które kiedyś opisałem.

• Lubię to 2
Opublikowano
Jeżeli chodzi zaś o grzałkę i kalibrację to polecam Arduino. Ustawiasz temperature i zapominasz o temacie.
Wszystko w swoim czasie, od tego mam te tajemnicze skrzynki po lewej ale to opiszę na koncu Mam pytanie kolego@rekawiczka to normalne, że korpus grzałki się grzeje?