Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Bartek_De napisał:

Dziś zrobiłem pewną modyfikację, chyba z przezorności. Akwarium stoi na 2cm styropianie, a instalacja narurowca miała być na sztywno połączona ze zbiornikiem. Mogło by to spowodować zbyt duże naprężenia jeśli styropian zacznie osiadać, dlatego wymyśliłem takie coś.

20200306_214146.thumb.jpg.46dabca447f4c698276cbd281c9c651a.jpg

Browar z tego będzie leciał 😆 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Bartek_De napisał:

Zacny pomysł 😁 Jak mi się znudzi Malawi, zaleję baniak browarem i zrobimy imprezę😆 Bez Łukasza @BombeL się nie obejdzie🤣🤣

Będę 😂🍻🍻🍻

giphy (4).gif

Edytowane przez BombeL
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Bartek jaka jest szerokość instalacji gdzie masz korpusy ? Korpusy masz na 3/4 cala czy na 1 cal ? Podeślij link do sklepu gdzie to wszystko kupiłeś, bo może skuszę się na narurowca :) Dawaj tutaj zdjęcia krok po kroku żebym wiedział jak to wszystko połączyć :)

Edytowane przez Arni
Opublikowano

Szerokość to 42cm, ale tyłem (za korpusami) będzie jeszcze powrót wody wiec szerokość całego narurowca się zwiększy. Korpusy (3/4) kupowałem na Allegro, kształtki i rury w belio.pl i sklep.wodbud.com.pl przelot przez szkło i sitko spływu w coralhouse.pl
Z tymi zdjęciami krok po kroku będzie trudno, bo nie ma na to czasu. Dziś powiesiłem i skleiłem część narurowca.

20200307_210816.thumb.jpg.97b00a0a1e0dd7743f2cae64abd278e5.jpg

20200307_210759.thumb.jpg.fb824c0bbd6e417b50dfa8e99784d5ce.jpg

• Lubię to 2
Opublikowano

Ładnie to wygląda :) Tylko proszę cie, nie mów że nie masz czasu zrobić zdjęcia telefonem, a w wolnej chwili wrzucić na forum :)

Opublikowano
12 godzin temu, Arni napisał:

To pisz tak  że nie robisz poradników. W końcu każdy sam sobie :)

Źle mnie zrozumiałeś, nie robię poradnika w tym temacie. Oczywiście służę pomocą tu czy na PW, ale nie wymagajcie ode mnie  robienia zdjęć każdego wklejonego zaworu czy kolana, bo po prostu o tym nie myślę w trakcie pracy. Na zdjęciach, które tu wrzucam wszystko dokładnie widać i jeśli ktoś chciałby się na tym wzorować to nie powinien mieć problemu:)

• Lubię to 2