sethariel Opublikowano 29 Marca 2008 Autor #11 Opublikowano 29 Marca 2008 No to poczekamy, zobaczymy ;] A rybki były zamawiane w moim zaufanym sklepie w Rumi i ściągane ponoć ze Słowacji wg. słów właścicielki sklepu. http://aquatic-photography.com/gallery/ ... -acei2.JPG - zdjęcie rasowej ngary z neta Od pyszczka do płetwy ogonowej porównałam je i stwierdziłam, że mają bardoz wiele podobienstw, takich jak identycznie ubarwione płetwy (łącznie z białym obramowaniem tych płetw). Przebarwiający się od pyska niebieski w identycznym odcieniu (granat boków tez w prawie identycznym odcieniu). Moje nie mają jeszcze ciemniejszy pionowych pasów, takich jak na fotce z neta, ale są bardzo młode. Największemu z moich maluchów jednak już coś tak prześwituje, gdy ustawi się odpowiednio pod światło. Dodając to, że rybki są ze Słowacji, a nie Polskiej hodowli, daje mi ogromną nadzieję, że rybki są jednak rasowe.
harisimi Opublikowano 29 Marca 2008 #12 Opublikowano 29 Marca 2008 Cóż ryba na focie w niezidentyfikowanych nie wygląda na szara tylko ciemną z natury to daje jednak nadzieje że będa to czyste ngary. Trzeba poczekać i mieć nadzieje . Czekam za jakiś czas na dalsze fotki. Pozdrawiam
Gość Opublikowano 29 Marca 2008 #13 Opublikowano 29 Marca 2008 pozostaje mi zgodzic sie z Harishimi... stalas sie najprawdopodobniej posiadaczka dosc rzadkiej odmiany, oj bedzie zbyt na te pyski, bedzie qrcze,kiedys tez ich szukalem, wlasnie dlatego, ze rosna troche mniejsze...
sethariel Opublikowano 29 Marca 2008 Autor #14 Opublikowano 29 Marca 2008 (pęcznieje z dumy) Moje pysiątka kochane! Od dzisiaj to moje oczka w głowie Będę donosić wam na bieżąco jak się rozwijają
zbycho Opublikowano 1 Marca 2009 #15 Opublikowano 1 Marca 2009 Będę donosić wam na bieżąco jak się rozwijają Rok minął , no i jak się rozwinęły ?
pablojogi Opublikowano 26 Sierpnia 2019 #16 Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Mam te ryby od co najmniej roku i jedno co mogę stwierdzić to cienko u nich z tarłem i ryby zaraz po wypuszczeniu ikry ja zjadają. Ryby mam z Gdańska- Aquaafrika nie wiem co jest z nimi nie takWysłane z mojego Moto Z (2) przy użyciu Tapatalka
Andrzej Głuszyca Opublikowano 26 Sierpnia 2019 #17 Opublikowano 26 Sierpnia 2019 (edytowane) Paweł @pablojogi..spójrz na datę ostatniego napisanego postu. Edytowane 26 Sierpnia 2019 przez AndrzejGłuszyca 1 2
pablojogi Opublikowano 26 Sierpnia 2019 #18 Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Andrzej fakt sucharWysłane z mojego Moto Z (2) przy użyciu Tapatalka
Andrzej Głuszyca Opublikowano 27 Sierpnia 2019 #19 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 5 godzin temu, pablojogi napisał: Andrzej fakt suchar ..ale informacja Twoja aktualna...Tych kolegów może nie ma bo dawno temu tu zaglądali ale info dla innych jak najbardziej przydatne. 1
Rekomendowane odpowiedzi