Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to poczekamy, zobaczymy ;] A rybki były zamawiane w moim zaufanym sklepie w Rumi i ściągane ponoć ze Słowacji wg. słów właścicielki sklepu.

http://aquatic-photography.com/gallery/ ... -acei2.JPG - zdjęcie rasowej ngary z neta

Od pyszczka do płetwy ogonowej porównałam je i stwierdziłam, że mają bardoz wiele podobienstw, takich jak identycznie ubarwione płetwy (łącznie z białym obramowaniem tych płetw). Przebarwiający się od pyska niebieski w identycznym odcieniu (granat boków tez w prawie identycznym odcieniu). Moje nie mają jeszcze ciemniejszy pionowych pasów, takich jak na fotce z neta, ale są bardzo młode. Największemu z moich maluchów jednak już coś tak prześwituje, gdy ustawi się odpowiednio pod światło.

Dodając to, że rybki są ze Słowacji, a nie Polskiej hodowli, daje mi ogromną nadzieję, że rybki są jednak rasowe.

Opublikowano

Cóż ryba na focie w niezidentyfikowanych nie wygląda na szara tylko ciemną z natury to daje jednak nadzieje że będa to czyste ngary. Trzeba poczekać i mieć nadzieje ;). Czekam za jakiś czas na dalsze fotki. Pozdrawiam

Opublikowano

pozostaje mi zgodzic sie z Harishimi...

stalas sie najprawdopodobniej posiadaczka dosc rzadkiej odmiany, oj bedzie zbyt na te pyski, bedzie ;)

qrcze,kiedys tez ich szukalem, wlasnie dlatego, ze rosna troche mniejsze...

• 11 miesięcy temu...
  • 10 lat później...
Opublikowano

Mam te ryby od co najmniej roku i jedno co mogę stwierdzić to cienko u nich z tarłem i ryby zaraz po wypuszczeniu ikry ja zjadają. Ryby mam z Gdańska- Aquaafrika nie wiem co jest z nimi nie tak

Wysłane z mojego Moto Z (2) przy użyciu Tapatalka