uciu Opublikowano 17 Lutego 2020 #1 Opublikowano 17 Lutego 2020 W tym/przyszłym tygodniu będe zalewał nowe akwarium. Ok 660l minus kamole czyli ok 500. Jakie polecacie kupić bakterie na start? Nie mam nikogo w okolicy, kto może się podzielić syfem ze swojego filtra Ryb na razie brak – kupie je w marcu chyba, że od razu coś wpuścić?
darkon Opublikowano 17 Lutego 2020 #2 Opublikowano 17 Lutego 2020 Najlepsze bakterie na start to Prodibio Biodigest lub Equo Bacterya, do tego pożywka w postaci wody amoniakalnej, a najlepiej przeczytaj to start na WA 2
TOMEKSIEDLCE Opublikowano 17 Lutego 2020 #3 Opublikowano 17 Lutego 2020 Tu masz artykuł poczytaj 10 minut temu, uciu napisał: Ryb na razie brak – kupie je w marcu chyba, że od razu coś wpuścić? Ryb na razie nie wpuszczaj zalej akwarium, i zastosuj się do przepisu startu . Niech się zakończy cykl azotowy dopiero. 1
Loobo Opublikowano 17 Lutego 2020 #4 Opublikowano 17 Lutego 2020 Nawet i na zwykłych Tropicala zbiornik wystartujesz bez problemu. Ja najczęściej tak robię, jak nie mam akurat Prodibio a po drodze mam tylko zwykły sklep akwarystyczny i normalnie to działa. 2
egon44 Opublikowano 17 Lutego 2020 #5 Opublikowano 17 Lutego 2020 4 godziny temu, Loobo napisał: Nawet i na zwykłych Tropicala zbiornik wystartujesz bez problemu. Ja najczęściej tak robię, jak nie mam akurat Prodibio a po drodze mam tylko zwykły sklep akwarystyczny i normalnie to działa. Dokładnie. Ja od kilku lat startuję zbiorniki na Bacto Active bez żadnego problemu,i śmiało mogę również polecić te bakterie. 1
Bezprym Opublikowano 17 Lutego 2020 #6 Opublikowano 17 Lutego 2020 Też startowałem swoje akwarium na Bacto Active, trzy tygodnie i rybki mogłem spokojnie wpuszczać. 2
Rekomendowane odpowiedzi