Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jupi pan się w końcu zjawił no niestety mnie nie było ale szyby nie wycinał . Żona mówi wyciął tylko fragmenty z bąblami i powiedział "W PONIEDZIAŁEK MOŻNA ZALEWAĆ ZBIORNIK DO POŁOWY I ZA DWA DNI DOLAĆ DO PEŁNA"  trochę mnie to dziwi bo wcześniej słyszałem ze silikon u niego schnął 2 tygodnie i miał jeszcze 2 tygodnie u mnie schnąć a teraz 4 dni starczą.

Ja nie mam pojęcia jak można tak traktować klienta dla mnie to jest jakaś abstrakcja i tak dzisiaj doszedłem do wniosku ze chyba musiałem być w ciężkim szoku ze nie odesłałem tego akwarium:)

Umówiłem się z kolesiem na tel w poprzedni czwartek celem przypomnienia ze ma być w weekend.

Oczywiście bez sukcesu maile esy telefony zero reakcji no to żona dostała zadanie dzwoń. No cóż nowy numer możne klient odebrał "no widziałem wiadomości od Pana Grzegorza ale my przecież nie pracujemy soboty będzie:my w poniedziałek.

A teraz szczyt bezczelności ja poprzekładałem co mogłem na wtorek żeby być w domu  8:30 telefon no to będziemy miedzy 9 a 12 no i to będziemy zakończyło się dziś.....

Oby nie ciekło..... bo se kupie jakiegoś Gada zamiast pysków...

Opublikowano

Jak tylko fragmenty powycinał, to pozostała część przeniesie obciążenie, a ta sobie spokojnie doschnie, więc te kilka dni, żeby wierzchnia warstwa złapała.

PS. jak dasz kamienie, to piasek dobrze jest sypać na wodę, czyli kilka cm wody i wtedy się piasek lepiej wszędzie rozkłada w zakamarki.

Opublikowano

No to jutro zalewanie baniaczka trzymać kciuki żeby nic nie ciekło:)

Ja z nudów wykańczam sobie moduły.

Zastanawiam się jak zamaskować wloty z filtra i jakoś mam pustkę .

Wloty wpuszczać pod tafle czy zostawić nad taflą??

IMG_20200322_181045_resized_20200322_073611044.thumb.jpg.076bc55bef8f359cf33e6ffe2b3e1027.jpgIMG_20200322_193222_resized_20200322_073612237.thumb.jpg.667799e0e507afe41066156b960ceb0e.jpg

Opublikowano

Ja mam pod taflą oba wyloty. Jeden natomiast zrobiłem regulowany razie w. Taflą rusza cyrkulator i film zbiera nacięcie w module.

Wysłane z mojego BKL-L09 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Zbiorniczek zalany prawie po gwizdek i oby nic nie ciekło. Jakoś dla ostrożności zalewałem etapami po 1/3 jak na razie sucho.

No prawie sucho bo "tato pobawisz się ze mną" i ups woda się lała do akwa a że ono nie z gumy to się lała na podłogę:)

Dobrze że mam otwór przelewowy (szkoda że nie podłączony )to się lało do pomieszczenia obsługi i ściekało kratką.

Ale co się nasłuchałem to moje:/ kto to wymyślił prace zdalna powinna być w robocie i by była cisza:)

Jak nie pocieknie to woda na ogród i można ruszyć z robotą:)

• Lubię to 3
Opublikowano

No to Kolejny etap za mną . Udało się obudować bez strat własnych:)

IMG_20200330_210706_resized_20200330_090758583.thumb.jpg.d2aad8a2b308a3a901243b2889bf4d6c.jpg

Kamienie wyszorowane tylko zero pomysłu na ukałdanie:/

Trzeba będzie jeszcze parę razy na sucho poukładać bo kilka bydlaków waży po 40 kg jak nie lepiej

Teraz tak się zastanawiam spienione pcv mam  3mm chyba  wystarczy to czy zakupić inne?

Chętnie przyjmę rady na co zwrócić uwagę przy układaniu kamoli.

• Lubię to 4
Opublikowano

Przy tej wysokości w ogóle nie widać tych 2 metrów, wygląda jak standardowe 150x50, ale zazdroszczę głębokości👍 za to nie zazdroszczę wysokości, ja przy 60cm trochę się namęczyłem z wkładaniem większych kamieni. Przy tych głazach po 40kg raczej nie obejdzie się bez pomocy drugiej osoby i nie mam tu na myśli żony;)

5 minut temu, Degadaista napisał:

Teraz tak się zastanawiam spienione pcv mam  3mm chyba  wystarczy to czy zakupić inne?

Wystarczy, ale jeśli nie masz pewności daj najpierw podkład pod panele 3mm i na to spienione.

6 minut temu, Degadaista napisał:

Chętnie przyjmę rady na co zwrócić uwagę przy układaniu kamoli.

Przede wszystkim na szkło;) a tak na poważnie to uważaj na spinki, masz dwie i możesz mieć trochę ciasno, przy tej wysokości będziesz musiał nieźle nurkować. Sugeruję wejść do środka, a druga osoba niech podaje kamienie.

• Lubię to 1
Opublikowano
15 minut temu, Degadaista napisał:

tylko zero pomysłu na ukałdanie:/

Najlepiej zrobić tak zwany "burdel artystyczny" ;) , gdyby szkło nie pękło to by to wrzucił wszystko i samo by się ułożyło :) .

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Tomasz78 napisał:

Najlepiej zrobić tak zwany "burdel artystyczny" ;) , gdyby szkło nie pękło to by to wrzucił wszystko i samo by się ułożyło :) .

Tak było by najprościej i naturalnie👍 Najlepiej sypać prosto z taczki🤣🤣

Edytowane przez Bartek_De
  • Lubię to 2
Opublikowano
2 minuty temu, Bartek_De napisał:

ak było by najprościej i naturalnie👍 Najlepiej sypać prosto z taczki🤣🤣

Powiem Ci że robiłem podobnie, a mianowicie kamienie małe, takie do wielkości pięści brałem w dwie ręce i sypałem je na żwir z wysokości 20, 30 cm nad dnem przy zalanym do pełna akwarium. Pod wodą kamienie spadają wolniej, są jakby lżejsze i przy tym opadnięciu na dno same się fajnie układały. Tak zwany "burdel artystyczno-akwarystyczny" ;) .

• Lubię to 1