Skocz do zawartości

Krótka historia o zakupach w http://www.cichlid.sklepna5.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:shock:

Ja sie dziwie, ze Wy wciaz czekacie na ryby i sie umawiacie na ich dostarczenie ;] Kurde - po takim okresie to tylko zwrot kasy, bo szkoda by mi bylo wlasnego czasu na taka ciuciubabke. Czas to pieniadz, dojazdy tez kosztuja -- jeszcze troche i nawet jak Wam zwroca ta kase to bedziecie na minusie ;]

Opublikowano

Oczywiście ,ze to zasługa policji . Ja nawet osobiscie to usłyszałem ,ze dostane zwrto kasy bo cytuje "nie chce mi sie po komendach latac na przesłuchania" . Kase dostalem jakos tak w środę .

Opublikowano

W końcu jakoś sensownie się sprawa rozwiązała. Pozostaje tylko odznaczyć ten sklep, a najlepiej jego adres (nazwę pewnie zmienią) na przyszłość i dać sobie spokój z jakimikolwiek zakupami stamtąd.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam. Potrzebuję pomocy. Mam ten sam problem co część tu piszących. Właśnie mijają 3 miesiące jak wpłaciłem pieniądze na konto tego "sklepu". Jak się domyślacie rybek nie mam, telefony właściciela milczą, na maile i gg nie odpowiada... Możecie mi podpowiedzieć jak zgłosić sprawę na policję, co mam ze sobą wziąć (jakieś wydruki, potwierdzenia zapłaty...)?

Pozdrawiam

Opublikowano

Historię korespondencji , potwierdzenie wpłaty/przelewu , dane firmy , adres sklepu internetowego , adres tego forum gdzie jest opisana sytuacja (policjant sobie poczyta i bedzie wiedzial jak do tego podejsc ) , nr telefonow i wszystkie kontakty jakie miales , cierpliwośc ...

Powodzenia!

Opublikowano

I powiedzieć policjantom, że jest to stosowana przez nich standartowa praktyka.

Tym co się zgłoszą na policje to oddają kasę, ale ciekawe ile ludzi zostaje w normalny sposób okradzionych?

Pewnie każdy kto nie zgłasza tego na policji.

Dla mnie to normalni złodzieje i takimi złodziejami powinna zajać sie policja.

Opublikowano

Ciekawe tylko czy da się coś zrobic ? Oddają kase i brak czynu niedozwolonego ... Sprawa zamknieta , a nowa sie otwiera wlasnie w komisariacie w innym miescie/gminie/wojewodztwie... A biznes sie kreci ;(