Bezprym Opublikowano 27 Marca 2020 #51 Opublikowano 27 Marca 2020 Super, a jakieś straty już wśród ryb masz? Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka
Mróz Opublikowano 27 Marca 2020 #52 Opublikowano 27 Marca 2020 Jak ktoś mówi, że nie chce w Malawi glonów to mi ręce opadają. Tu jest świetny przykład jak wspaniale dopełniają dzieła i zdobią aranż który akwarysta z mozołem układa. Świetnie Sławku! 5 1
SlavekG Opublikowano 27 Marca 2020 Autor #53 Opublikowano 27 Marca 2020 10 minut temu, Bezprym napisał: Super, a jakieś straty już wśród ryb masz? Wiesz Sławku, ciężko powiedzieć bo w tym gruzowisku nie jestem w stanie ich policzyć. Nawet jeśli zdarzyły się jakieś zgony to nic nie wypłynęło. Natomiast przepychanki nadal trwają 1
SlavekG Opublikowano 27 Marca 2020 Autor #54 Opublikowano 27 Marca 2020 3 minuty temu, Mróz napisał: Jak ktoś mówi, że nie chce w Malawi glonów to mi ręce opadają. Tu jest świetny przykład jak wspaniale dopełniają dzieła i zdobią aranż który akwarysta z mozołem układa. Świetnie Sławku! Dzięki Karolu, glon to podstawa u nas, kwestie wizualne no i źródło darmowego papu 3
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. SlavekG Opublikowano 22 Stycznia 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. #55 Opublikowano 22 Stycznia 2021 Witajcie!!! Minął już ponad rok od startu Demonarium, więc pora na mały update. W kwestii filtracji nic nie uległo zmianie poza tym że doszła widoczna na zdjęciach hydroponika. Roślinki jeszcze małe ale ładnie rosną. Ostatnią zmianą poczynioną w zeszłym tygodniu była wymiana oświetlenia na dwie lampy Kessil Tuna Sun no i teraz mogę powiedzieć że naprawdę jestem zadowolony ze zbiornika Nowe oświetlenie zupełnie zmieniło to jak zbiornik się prezentuje a i wydaje mi się że i ryby są trochę mniej płochliwe, oczywiście prezencja ryb też uległą poprawie pod nowym światełkiem Fotki zbiornika z przodu i z boku, które to wydaje się być jakoś prześwietlone i zginęły zielone przerosty glonów na kamieniach. Niedługo postaram się nagrać filmik. 15
Bartek_De Opublikowano 22 Stycznia 2021 #56 Opublikowano 22 Stycznia 2021 Sławku przepiękny baniaczek, robi wrażenie No i ta głębokość, mega efekt 1
SlavekG Opublikowano 22 Stycznia 2021 Autor #57 Opublikowano 22 Stycznia 2021 Dziękuję Bartku, zdecydowanie te dodatkowe centymetry robią dużą różnicę. 1
iquitos68 Opublikowano 24 Stycznia 2021 #59 Opublikowano 24 Stycznia 2021 Akwarium mega . Od początku projekt świetnie dopracowany. Pierwszy ta widzę to światełko. Jak dałoby rade to napisz parę słów o nim.
SlavekG Opublikowano 24 Stycznia 2021 Autor #60 Opublikowano 24 Stycznia 2021 5 godzin temu, iquitos68 napisał: Akwarium mega . Od początku projekt świetnie dopracowany. Pierwszy ta widzę to światełko. Jak dałoby rade to napisz parę słów o nim. Dzięki. Światło to Kessil Tuna Suna A80 - ma chyba z 15W ale są też mocniejsze wersje. Według producenta jedna lampa pokrywa obszar 60x60cm. Światło ma regulowaną moc świecenia jak i barwę w zakresie 6000-9000K. U mnie w tym zbiorniku są dwie takie lampy. 1
Rekomendowane odpowiedzi