Skocz do zawartości

Pomocy !!! No2 :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, AndrzejGłuszyca napisał:

Pamiętaj , że nimi nie przedawkujesz. Wlej dwie i dwie na zapas...ale to już jak chcesz.

Poleję 2 kapsułki. 

Opublikowano
6 minut temu, SlavekG napisał:

Ale zrób tak jak Andrzej poradził, jedną do wody, drugą  bezpośrednio do filtra.

Tak zrobię. Ale mam ten filtr rozbierać do jakiegoś poziomu czy po prostu otworzyc I wlać na sama gora? Mam tetra ux800plus

Opublikowano
3 minuty temu, Dejv napisał:

Tak zrobię. Ale mam ten filtr rozbierać do jakiegoś poziomu czy po prostu otworzyc I wlać na sama gora? Mam tetra ux800plus

Tylko otwórz i wlej w ten otwór którym woda spada na samo dno.

• Lubię to 2
  • Dziękuję 1
Opublikowano
Starczy sama górę ściągniesz i wrzucisz :)

Wysłane z mojego JSN-L21 przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 1
Opublikowano
54 minuty temu, AndrzejGłuszyca napisał:

Wg mnie przy dodaniu piasku ( ile w proporcji do tego co był?) , wypłukaniu wkładów i dolaniu 70% procent kranówy , biologia miało prawo się rozjechać.

Miała prawo, ale nie w takim zakresie. Nie tak, żeby NO2 było poza skalą. Czy naprawdę nikogo nie dziwi, że NO2 jest powyżej 1.0, a ryby jakby nigdy nic sobie pływają. Dolanie 70% świeżej wody nie spowoduje wzrostu NO2. Przecież na duże wyniki zaleca się właśnie podmianę wody. Żeby je obniżyć. Czy ja jestem w jakiejś alternatywnej rzeczywistości? 

• Lubię to 3
Opublikowano

Coś w tym jest co piszesz Krzysztofie, skoro kolega nie ma innego testu na no2 to, niech weźmie próbkę wody do sklepu akwarystycznego to mu powinni sprawdzić.