Skocz do zawartości

Pomocy !!! No2 :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Bartek_De napisał:

Może się okazać, że to co wlałeś do tej pory zbneutralizowało toksyczne związki.

Nie chciałbym nikogo wprowadzać w błąd, ale Amquel neutralizuje toksyczne związki, ale część z nich nadal jest widoczna dla testów.

• Lubię to 1
Opublikowano
1 minutę temu, Dejv napisał:

To na noc odstawić 5 wiader 10l I polać do nich amquel czy bez tego tez chlor wyparuje

Odstawianie nic nie da na chlor, możesz nalać wody do wiadra dać amquel jako uzdatniacz i od razu do zbiornika. Ważne żeby temperatura była taka jak w zbiorniku. Jak poradził Bartek przed podmianą sprawdź no2. Jak będzie wysokie to od nowa Amquel na cały zbiornik. No i daj to stability.

• Lubię to 1
  • Dziękuję 1
Opublikowano
Teraz, SlavekG napisał:

Odstawianie nic nie da na chlor, możesz nalać wody do wiadra dać amquel jako uzdatniacz i od razu do zbiornika. Ważne żeby temperatura była taka jak w zbiorniku. Jak poradził Bartek przed podmianą sprawdź no2. Jak będzie wysokie to od nowa Amquel na cały zbiornik. No i daj to stability.

Czyli nic złego się nie stanie jak dodam kolejna dawka amquela przed upływem 24H od poprzedniej?

Opublikowano
Nie chciałbym nikogo wprowadzać w błąd, ale Amquel neutralizuje toksyczne związki, ale część z nich nadal jest widoczna dla testów.
O tym nie wiedziałem. Do tej pory stosowałem Sera Toxivec i on neutralizuje do zera natychmiast.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 1
Opublikowano
1 minutę temu, Bartek_De napisał:

O tym nie wiedziałem. Do tej pory stosowałem Sera Toxivec i on neutralizuje do zera natychmiast.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Amquel ponoć to neutralizuje że jest bezpieczne dla ryb ale test nadal część tego widzi.

• Lubię to 1
Opublikowano

Przede wszystkim napisz w jakim stanie są te ryby. Cieżko jest określić Sławkowi i komukolwiek ile wiader wody podmienić. Podmiany musisz robić na przemian z tym amquelem, ale jeśli NO2 jest poza skalą, to 50% co drugi dzień do momentu, gdy test NO2 będzie cokolwiek rozsądnego pokazywać. I przede wszystkim nie bać się podmian! W niczym to nie szkodzi, a tylko uratuje ryby.