pavlofico Opublikowano 8 Stycznia 2020 #1 Opublikowano 8 Stycznia 2020 (edytowane) Czyli reasumując cały materiał to jeżeli samiec metriaclima zebra chizumulu Mcat wystukał czystą samice czyli O morf to wyjdą młode O morf i prawdopodobnie Mc? I na to pytanie odpowiem za jakieś 20 dni jak wypuści młode. Mam nadzieję że dobrze zrozumiałem. Pod warunkiem że będą samce rzecz jasna. I to samo się tyczy że Mc z OB to będą OB i Mc czy jest możliwość uzyskania i Mc i OB i O? Wysłane z mojego BKL-L09 przy użyciu Tapatalka Edytowane 9 Stycznia 2020 przez AndrzejGłuszyca
pavlofico Opublikowano 8 Stycznia 2020 Autor #2 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Mogą być z tego miotu wszystkie morfy, łącznie z BB, a w jakich ilościach i czy trafisz na samca MC, to się okaże, gdy podrosną trochę. Czyli będzie np. O morf jak samica łososiowa. OB jak samica w plamki. Mcat jak samiec z niebiesko czarnym ubarwieniem(rarytas).Oraz samiec lososiowy w ciapki pomarańczowo brązowe (też mcat).Samiec Omorf wygląda jak samica. To jak wygląda BB? Wysłane z mojego BKL-L09 przy użyciu Tapatalka
AFOL Opublikowano 8 Stycznia 2020 #3 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Godzinę temu, pavlofico napisał: Czyli reasumując cały materiał to jeżeli samiec metriaclima zebra chizumulu Mcat wystukał czystą samice czyli O morf to wyjdą młode O morf i prawdopodobnie Mc Mogą wyjść wszystkie, ale najczęściej wychodzą takie ni to O-morph, ni to OB-morph. Wśród znajomych mówimy na to "semi-O". 22 minuty temu, pavlofico napisał: Czyli będzie np. O morf jak samica łososiowa. OB jak samica w plamki. Mcat jak samiec z niebiesko czarnym ubarwieniem(rarytas).Oraz samiec lososiowy w ciapki pomarańczowo brązowe (też mcat).Samiec Omorf wygląda jak samica. To jak wygląda BB? Na przykładzie Metriaclima zebra: M. zebra BB male M. zebra BB female M. zebra OB male M. zebra OB female M. zebra O male M. zebra O female PS Wybacz @SlavekGza użycie Twojego zdjęcia, ale nie mogłem nic znaleźć A takie coś wychodzi często z połączenie O + OB 5
Tomasz78 Opublikowano 8 Stycznia 2020 #4 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Tylko czy w odmianach metriaclimy zebra chizumulu którą ma kolega pavlofico występują samice BB. Bo na tej stronie jest 15 odmian metriaclima zebra chizumulu i na zdjęciach wszystkich odmian są tylko samice OB lub O : http://www.onzemalawicichliden.eu/Bestanden vissendatabase soorten eng/Metriaclima eng.html
pavlofico Opublikowano 8 Stycznia 2020 Autor #5 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Czyli jak zacytuję[mention=6103]AFOL[/mention] "Mogą wyjść wszystkie, ale najczęściej wychodzą takie ni to O-morph, ni to OB-morph. Wśród znajomych mówimy na to "semi-O". To jak to się ma do jeziora? Bo jak brałem moje w Baumann różne samce i samice to nie było żadnej o której wspominasz. A forum jest po to chyba żeby tu uzyskać informacje, bo są tacy co nie mają fb. Wysłane z mojego BKL-L09 przy użyciu Tapatalka
AFOL Opublikowano 8 Stycznia 2020 #6 Opublikowano 8 Stycznia 2020 15 minut temu, MALAWI MBUNA WORLD napisał: Artur - wklej to tutaj - bo aż żal patrzeć na te wszystkie pytania i domysły - proszę. Jak będę w domu, to wkleję, ale jako osobny post, bo tutaj jest niezły chaos 15 minut temu, Tomasz78 napisał: Znamy odpowiedź. Kolega Przemek napisał w poście 65 dlaczego samce OB rodzą się rzadziej. Przegapiłem 12 minut temu, pavlofico napisał: To jak to się ma do jeziora? Bo jak brałem moje w Baumann różne samce i samice to nie było żadnej o której wspominasz. Nie rozumiem. Zadaj konkretne pytanie. W sensie, że czego nie było i jaki gatunek masz na myśli? 14 minut temu, pavlofico napisał: A forum jest po to chyba żeby tu uzyskać informacje, bo są tacy co nie mają fb. Rejestracja na fb pod fejkowymi danymi to 2 minuty. Tam też można uzyskać wiele informacji - nawet więcej, niż tutaj.
pavlofico Opublikowano 8 Stycznia 2020 Autor #7 Opublikowano 8 Stycznia 2020 [mention=6103]AFOL[/mention] "Mogą wyjść wszystkie, ale najczęściej wychodzą takie ni to O-morph, ni to OB-morph. Wśród znajomych mówimy na to "semi-O". Na przykładzie metriaclima zebra chizumulu. Bo nie widziałem tej o której wspominasz jak brałem moje. A w jeziorze też powinna chyba występować bo zmieszaniu. Chyba że w jeziorze nie dochodzi do takiej mieszanki. Wysłane z mojego BKL-L09 przy użyciu Tapatalka
Andrzej Głuszyca Opublikowano 8 Stycznia 2020 #8 Opublikowano 8 Stycznia 2020 @AFOL Artur..ukryłem Twojego posta zgodnie z tym co wcześniej napisałem ostrzegając , że tak będę robić ....posty z osobistymi wycieczkami będą usuwane . I jeszcze raz prośba...zaprzestań takich wycieczek a będę wdzięczny.
piotriola Opublikowano 8 Stycznia 2020 #9 Opublikowano 8 Stycznia 2020 3 godziny temu, Tomasz78 napisał: Tylko czy w odmianach metriaclimy zebra chizumulu którą ma kolega pavlofico występują samice BB. Występuje 1
pavlofico Opublikowano 8 Stycznia 2020 Autor #10 Opublikowano 8 Stycznia 2020 W oryginalnej wersji : http://www.malawi.si/DistributionMaps/Maylandia%20zebra/slides/Maylandia%20zebra%2003.html 1
Rekomendowane odpowiedzi