iquitos68 Opublikowano 6 Stycznia 2020 #11 Opublikowano 6 Stycznia 2020 Zobacz jeszcze tu: https://www.malawi-guru.de/malawisee/fischverzeichnis-malawisee-buntbarsche/fischverzeichnis-nonmbunas/fischverzeichnis-nonmbuna-cyrtocara/217-artentafel-cyrtocara-moorii.html Proponują do C.moori większych kopaczy.
MarcinKoz Opublikowano 6 Stycznia 2020 Autor #12 Opublikowano 6 Stycznia 2020 (edytowane) Raczej bym poszedł w stronę non mbuna tak jak radzi @tom77 może coś takiego: crytocaria moori 3/3 Lethrinops marginatus red fin Matema 3+3 Tramitichromis intermedius Kambiri 2+2 Aulonocara marmelade cat RED OB 2+2 Aulonocara Safran 3+3 Copadichromis azureus Mbenji 1+2 Sciaenochromis fryeri ICEberg 2+2 Raczej wszystko spokojne ryby Edytowane 6 Stycznia 2020 przez AndrzejGłuszyca
tom77 Opublikowano 6 Stycznia 2020 #13 Opublikowano 6 Stycznia 2020 46 minut temu, iquitos68 napisał: Proponują do C.moori większych kopaczy Wybrane przez autora wątku gatunki grzebaczy też mogłyby mieć szanse, ale nie przy takim zagęszczeniu przy dnie. Pięć pierwszych gatunków z ostatniej listy ma głównie tam "interes" (wyjadacz i grzebacze). Fryeri to a'la skalniak, a C.azureus nie jest mistrzem toniowości wśród Copadichromisów. 51 minut temu, MarcinKoz napisał: crytocaria moori 3/3 Lethrinops marginatus red fin Matema 3+3 Tramitichromis intermedius Kambiri 2+2 Aulonocara marmelade cat RED OB 2+2 Aulonocara Safran 3+3 Copadichromis azureus Mbenji 1+2 Sciaenochromis fryeri ICEberg 2+2 Raczej wszystko spokojne ryby Relatywnie spokojne, ale też relatywnie ... duże Zrezygnowałbym z obu Aulonocar (sztuczne, nieobliczalne zachowaniowo i wymiarowo, robiłyby niepotrzebny tłok). Dla podciągnięcia Sciaenochromisów do góry, przydałaby się półka w tle strukturalnym lub jakiś grat w środku zbiornika.
pozner Opublikowano 6 Stycznia 2020 #14 Opublikowano 6 Stycznia 2020 1 godzinę temu, iquitos68 napisał: Zobacz jeszcze tu: https://www.malawi-guru.de/malawisee/fischverzeichnis-malawisee-buntbarsche/fischverzeichnis-nonmbunas/fischverzeichnis-nonmbuna-cyrtocara/217-artentafel-cyrtocara-moorii.html Proponują do C.moori większych kopaczy. Fossorochromis i Taeniolethrinops są za duże do tego akwarium.
MarcinKoz Opublikowano 6 Stycznia 2020 Autor #15 Opublikowano 6 Stycznia 2020 Fossochromis bardzo mi się podoba ale czy nie będzie za duży i zbyt agresywny , do niebieskich ryb chciałem dać trochę żółtego stąd pomysł na Aulonocara Safran , od razu uprzedzę że nie chcę jelowków bo one są ładne tylko jak są małe później wszystkie jakie widziałem wyglądają jak by miały zdrową nadwagę
Rekomendowane odpowiedzi