Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Ja mam oświetlenie 6500K i miałem je przez około 5 lat. Mam ciemną tonację w akwarium. Dla mnie ta barwa całkowicie odpada bo jest za żółta. Piasek i kamienie są żółte. W tym roku ponownie przebudowałem akwarium  dodatkowo zamontowałem sobie w ubiegłym tygodniu diody zimne 9000K zgodnie z opisem egona44 i dla mnie to bomba. Całkowicie inaczej wygląda akwarium i dopiero teraz można zobaczyć ładny kolor kamieni czy też piasku, nie wspominając o barwie ryb. Woda jest jakby bardziej czysta, krystaliczna. Tylko to oświetlenie włączam.

• Lubię to 2
Opublikowano
5 godzin temu, Awek napisał:

Posiadam taka pokrywę tylko wymiar 150, jeśli chodzi o świetlówke to bierz power led. Tylko pamiętaj o uszczelce na rancie akwarium , bo te pokrywy cienka, ja długo z tym walczylem. Nie zdały egzaminu uszczelki piankowo-gumowe sprzedawane po taniosci w marketach. Dopiero kupno silikonowej uszczelki marki Tesa załatwił sprawę raz na zawsze!

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka

Ja mam uszczelkę do okien wzór E i jest w porządku.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie oświetlenie jak w tytule  zakupione z  2 poprzecznymi belkami bez oświetlenia  :) Czekam na dostawę.Oświetlenie zrobię jak Egon doradzał :) Zobaczymy jak się sprawdzi 9000k

• Lubię to 1
Opublikowano
21 godzin temu, Arni napisał:

Zobaczymy jak się sprawdzi 9000k

Tu piszesz o 9000K a te moduły które pokazałeś w linku w kolejnym poście mają 11000K. Nie to żeby były złe, bo są dobre, chciałem tylko zwrócić Twoją uwagę na to że są 11000K a nie 9000K

• Lubię to 1