Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Bartek_De napisał:

Sławku na zdjęciu jest 11K, ale zdjęcie pewnie jest poglądowe, a w opisie jest 10K

A widzisz, patrzyłem tylko na zdjęcie. Jak by nie było 9000K czy 10000K czy też 11000 to są dobre.

• Lubię to 3
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Panowie moduły zakupione w proporcji 14 białe  10000 k + 8 rgb, plus sterownik Led Dimmer pro.Teraz czekamy na przesyłkę. Dziękuje wszystkim za pomoc a w szczególności egon44   Pozdrawiam.

Edytowane przez Arni
  • Lubię to 1
Opublikowano

Witam. Panowie pomoże mi ktoś połączyć moduły białe plus RGB do zasilacza i jak podłaczyc sterownik led dimmer pro krok po kroku,bo jestem całkowicie zielony w tym temacie. Przeszukałem forum ale nic nie znalazłem co by mnie interesowało. Ewentualnie co dokupić jeszcze,a czego nie mam.

Opublikowano (edytowane)

No to zaczynając od zasilacza, kabel sieciowy L to plus, N to minus, a antenka to uziemienie, potem masz wyjście do Dimmera V- to minus, V+ to plus.

Potem podłączasz to do dimmera od lewej: V- z zasilacza, V+ z zasilacza, i potem wyjścia do lampy: + dla pierwszych 3 kanałów, kanał 1-, 2-,3-, czyli np RGB, potem znów + do czwartej linii np białej. Możesz sobie podzielić na więcej białych sektorami np i wtedy 4, 5, 6 minusy od kanałów podłączyć.

W ogóle super, że aż 6 kanałów ma, bo myślałem, że tylko 4.

Edytowane przez Falcowski
Opublikowano

Sterownik już zainstalowany,wszystko gra i buczy :) Teraz będzie zabawa z ustawieniami kolorów,ale i do tego się dojdzie pomału. Dziękuje za pomoc Falcowski :)

Opublikowano
W dniu 19.12.2019 o 13:07, Falcowski napisał:

No to zaczynając od zasilacza, kabel sieciowy L to plus, N to minus, a antenka to uziemienie, potem masz wyjście do Dimmera V- to minus, V+ to plus

Tak w gwoli ścisłości, L to faza, N to zero, "antenka"- PE przewód ochronny/uziemiający 👍

• Lubię to 1
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 24.11.2019 o 09:27, Awek napisał:

Posiadam taka pokrywę tylko wymiar 150, jeśli chodzi o świetlówke to bierz power led. Tylko pamiętaj o uszczelce na rancie akwarium , bo te pokrywy cienka, ja długo z tym walczylem. Nie zdały egzaminu uszczelki piankowo-gumowe sprzedawane po taniosci w marketach. Dopiero kupno silikonowej uszczelki marki Tesa załatwił sprawę raz na zawsze!

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka

Gdzie można kupić takie uszczelki? Jutro odbieram identyczną pokrywę