Tom Ford Opublikowano 21 Listopada 2019 #1 Opublikowano 21 Listopada 2019 Witam. Widzę, że kamienie na których są okrzemki zaczęły zmieniać kolor na fioletowy. Czy to może zaczyna się robić ten fioletowy glon jak w niektorych akwariach, które tu widziałem? Mam standardową belke led z tylko białym światłem. Świece ok 12h na dobe. Bliżej Świąt myśle już o jakieś bardziej profesjonalnej lampie
oscarr Opublikowano 21 Listopada 2019 #2 Opublikowano 21 Listopada 2019 Raczej tak wypada się tylko cieszyć że tak szybko u mnie od startu tj 1 czerwca cały czas okrzemki.. a na szybie glon zielony
Tom Ford Opublikowano 21 Listopada 2019 Autor #3 Opublikowano 21 Listopada 2019 (edytowane) U mnie akwarium wystartowało 14 września, a ryby wpuszczone 6 listopada. Na szczęście na szybach tylko okrzemki trochę wchodzą ale zeskrobuje je caly czas. Także jak to dziś zobaczyłem to troche w szoku jestem bo myślałem że do takich glonów jest wymagana specjalna lampa. Ok bedę obserwował dalszy rozwój sytuacji Edytowane 21 Listopada 2019 przez Tom Ford 1
Rekomendowane odpowiedzi