BartK Opublikowano 10 Listopada 2019 #1 Opublikowano 10 Listopada 2019 Dzień dobry wszystkim, Malawi miałem przez prawie 10 lat, 240l z Saulosi. Wcześniej inne biotopy, przeszedłem też przez roślinne. Po paru latach przerwy wracam do hobby z większym zbiornikiem. Przedstawiam 190x65x55 (wyższe niestety być nie mogło), około 650l wody. Zbiornik, szafka i pokrywa robione przez Akwarium Szczecin. Szafka i pokrywa (korona z przesuwnymi płytami) z lacobelu. Pomysł i wykonanie Pana Przemka perfekcyjne. Oświetlenie: belka DYI z modułami led RGB + biały na sterowniku Palabras Filtracja: sump 110l wody + 2 filtry narurowe na wyjściu (chemia i dodatkowy mechanik), napędzane pompą CU. Chciałem sumpa by moc ewentualnie kiedyś zmienić biotop. Obsada: na razie Saulosi (sentyment) i Acei odkupione od jednego z forumowiczów. Reszta obsady: będę pytał Dekoracja: Aquadecor + serpentynit + piach Poniżej zdjęcie stanu na dzisiaj. Przy okazji chciałem podziękować użytkownikom tego forum za naprawdę profesjonalne zaangażowanie i rzeczowe teksty. Jest co czytać Pozdrawiam, Bartek 6
Andrzej Głuszyca Opublikowano 10 Listopada 2019 #2 Opublikowano 10 Listopada 2019 ..witam Ciebie Bartku na naszym forum!
SlavekG Opublikowano 10 Listopada 2019 #3 Opublikowano 10 Listopada 2019 Również witam Cię na forum i czekamy na dalsze relacje z życia w Twoim akwarium
Tomasz78 Opublikowano 10 Listopada 2019 #4 Opublikowano 10 Listopada 2019 Dodałbym do Twojego akwarium takie gatunki: Metriaclima pyrsonotos http://malawi.si/Malawi/Mbuna/Maylandia/Maylandia pyrsonotos/slides/Maylandia pyrsonotos 'Nakantenga Island' (Ad Konings) 01.html Labeotropheus trewavasae thumbi west http://malawi.si/Malawi/Mbuna/Labeotropheus/Labeotropheus trewavasae/slides/Labeotropheus trewavasae 'Thumbi West' (Markus Bredehoft) 08.html Melanochromis auratus http://malawi.si/Malawi/Mbuna/Melanochromis/Melanochromis auratus/slides/Melanochromis auratus (Michel Raab) 01.html
SlavekG Opublikowano 10 Listopada 2019 #5 Opublikowano 10 Listopada 2019 @Tomasz78 Tomku, to nie jest dział do omawiania obsady 1
Andrzej Głuszyca Opublikowano 10 Listopada 2019 #6 Opublikowano 10 Listopada 2019 @Tomasz78 Tomku..to jeszcze nie dział z obsadami:) 1
Andrzej Głuszyca Opublikowano 10 Listopada 2019 #7 Opublikowano 10 Listopada 2019 Sławku..pisaliśmy razem 1
Tomasz78 Opublikowano 10 Listopada 2019 #8 Opublikowano 10 Listopada 2019 Sławku, Andrzeju nie zauważyłem, pisałem z rozpędu . 2
SlavekG Opublikowano 10 Listopada 2019 #9 Opublikowano 10 Listopada 2019 1 minutę temu, AndrzejGłuszyca napisał: Sławku..pisaliśmy razem Zdarza się Andrzeju Podwójny wpis lepszy niż żaden 1
Mróz Opublikowano 10 Listopada 2019 #10 Opublikowano 10 Listopada 2019 Witaj @BartK na forum Zbiornik zacny, będziesz mógł tam jeszcze kilka gatunków dorzucić. Aquadecor robi robotę, dojdzie jeszcze glon i wyrówna tło z kamieniami i będzie bajka
Rekomendowane odpowiedzi