Bezprym Opublikowano 16 Października 2019 #12 Opublikowano 16 Października 2019 Fotki nie oddają urody tej ryby. Ludzie którzy zdecydowali się na ten gatunek są nią zachwyceni. Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka 2
GOLUMN Opublikowano 22 Października 2019 Autor #13 Opublikowano 22 Października 2019 Co myślicie żeby zamiast Hary dać Cynotilapia afra jalo reef ?To jest chyba teraz Cynotilapia zebroides.
SlavekG Opublikowano 22 Października 2019 #14 Opublikowano 22 Października 2019 1 minutę temu, GOLUMN napisał: Co myślicie żeby zamiast Hary dać Cynotilapia afra jalo reef ?To jest chyba teraz Cynotilapia zebroides. Wybór należy do Ciebie, Jalo reef to bardzo ładna ryba.
Bezprym Opublikowano 22 Października 2019 #15 Opublikowano 22 Października 2019 Samiczki też mają swój urok Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka 1
GOLUMN Opublikowano 22 Października 2019 Autor #16 Opublikowano 22 Października 2019 1 godzinę temu, SlavekG napisał: Wybór należy do Ciebie, Jalo reef to bardzo ładna ryba. A jak wyglądają samice i czy nie jest bardziej agresywna od Hery?
SlavekG Opublikowano 22 Października 2019 #17 Opublikowano 22 Października 2019 7 minut temu, GOLUMN napisał: A jak wyglądają samice i czy nie jest bardziej agresywna od Hery? O tak, foty stare i słabe
GOLUMN Opublikowano 22 Października 2019 Autor #18 Opublikowano 22 Października 2019 Brzydkie nie są a jak z agresją porównując do Hary?
SlavekG Opublikowano 22 Października 2019 #19 Opublikowano 22 Października 2019 Teraz, GOLUMN napisał: Brzydkie nie są a jak z agresją porównując do Hary? Są znacznie ładniejsze niż na zdjęciach. Co do agresji to myślę że Jalo reef jest łagodniejsza od Hary
rafalniski Opublikowano 23 Października 2019 #20 Opublikowano 23 Października 2019 Co do agresji u Jalo Reef to objawia się ona głównie w okresie tarła, poza tym ryby są spokojne. Miałem o tyle trudną sytuację u siebie że nie mogłem trafić na samice i miałem więcej samców więc trochę się ganiały. Kupując układ 2+6 okazało się że jest jednak 6+2 Cześć samców oddałem, część się sama zredukowała Ostatecznie z jedej pary miałem już ponad 30 sztuk potomstwa i dalej się trą. Główna samica potrafiła odbywać tarło z dwoma samcami na raz, raz w kryjówce jednego a raz u drugiego Samice są wyjątkowo ciekawe, bo potrafią w ciągu kilku sekund przybrać barwy samca i pogonić inne ryby. Z kolei moim zdaniem połączenie Hary i Saulosi nie wygląda zbyt fajnie, bo samice Hary za bardo są podobne do samców Saulosi. Na pierwszy rzut oka w akwarium, w którym były tylko te 2 gatunki ciężko było rozróżnić co jest co 1
Rekomendowane odpowiedzi