Skocz do zawartości

Hodowla Czechy 🇨🇿 Martin Ruprecht, Opawa, ul. Milady Horakove 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 12.12.2019 o 22:01, Przemas1303 napisał:

Zmiana terminu odbioru Ryb od Martina, na początku stycznia 2020 r. jakby ktoś jeszcze był zainteresowany pozdrawiam 

Przemku, coś wiadomo w temacie terminu odbioru?

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, marcin73m napisał:

Przemku, coś wiadomo w temacie terminu odbioru?

Tak będą jutro w Toruniu. 

Nie pisalem nic wcześniej na temat odbioru bo niemialem od nikogo żadnych wiadomości priv jeśli chodzi o rybki. 

I dlatego nic nie pisałem w poście na temat dostawy bo każdy wiedział kiedy jest odbiór Marcinie. 

Edytowane przez Przemas1303
  • Smutny 1
Opublikowano (edytowane)

Rzucicie jakieś ceny orientacyjne? Tak żeby porównać z polskimi hodowlami?

Jak ta żona sprawdza narządy małych rybek? Lupa?

Edytowane przez Sprinciu
Opublikowano

Ja kupowałem ryby 4 cm. Tak widać gołym okiem. 

Ceny pewnie zależne od ilości kupionych ryb. Trzeba dopytać. 

Nie wiem czy wysyła, najlepiej pisać do właścicieli. Myślę, że nie opłacało by się. 

• Lubię to 1
Opublikowano

@marek_z_81 Szczerze to nie spotkałem się żeby przy małych rybach jeszcze nie wybarwionych i bez atrap ktoś był w stanie zapewnić płeć ryb a to sporo warte. Kupujesz gotową obsadę gatunku dajmy na to 2+6 zaiast 15-20 ryb i wtedy może się okazać że będziesz miał za mało samic 😕 Dopytam na privie ciekawe czy już obsługuje ;)

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Sprinciu napisał:

@marek_z_81 Szczerze to nie spotkałem się żeby przy małych rybach jeszcze nie wybarwionych i bez atrap ktoś był w stanie zapewnić płeć ryb a to sporo warte. Kupujesz gotową obsadę gatunku dajmy na to 2+6 zaiast 15-20 ryb i wtedy może się okazać że będziesz miał za mało samic 😕 Dopytam na privie ciekawe czy już obsługuje ;)

Słuchaj kolego, wczoraj odbieralismy ryby w Toruniu. Każdy jest zadwolny z układu haremu, który zamówił. 

Martin Ruprecht osobiście przyjechał do Polski i spędziliśmy miło czas przy piwku, no i oczywiście porozmawialismy o wspólnej pasji co do Malawi. Jeśli o atrapy chodzi to nie które gatunki posiadają atrapy płciowe a zamiast tzw. Samca mamy samice, podaję tylko przykład. A pytanie drugie skąd wiesz że się nie wybarwily? Może nie są dorosłe ale barwy poszczególnych gatunków widać już gołym okiem jeśli mamy doczynienia z naszym pięknym biotopem Malawi. 

Żona Martina jest tak obeznana że potrafi odróżnić płeć, wiadomo czasami się pomylić można 'człowiek nie robot' ale nie jest to sklep zoologiczny gdzie chcesz 5samic a okazuje się iż masz 5smacow a nawet może jakaś krzyżówke tzw. Bastardów (kundelków) pozdrawiam 

I naprawdę polecam Martina Ruprechta z Czech 🇨🇿 😁 

Edytowane przez Przemas1303
  • Lubię to 7