Jedrzej Opublikowano 22 Września 2019 #1 Opublikowano 22 Września 2019 Witam, Zastanawiam się, żeby dołożyć jeszcze jeden gatunek do mojego zbiornika. Trochę zaczyna brakować mi różnorodności. Aktualnie posiadam ryby wielkości 3-5cm (ryby z FishMagic, pół roku u mnie): 23x Pseudotropheus Saulosi Coral 23x Labidochromis Chisumulae Chisumulu Docelowo po redukcji, myślałem żeby zostawić po 3 samce z gatunku i pewnie z 10 samic. Co ostatecznie daje mi około 40 pyszczaków przy 3 gatunkach. Myślałem o: Labidochromis Hongi Super Red lub Lodotropheus Sprengerae Makokola Reef żeby dodać trochę czerwonego. Co sądzicie o tych pomysłach? (dodawanie do trochę większych ryb, 40 sztuk na 600l, podane powyżej gatunki)
Tomasz78 Opublikowano 22 Września 2019 #2 Opublikowano 22 Września 2019 Masz duże akwarium spokojnie możesz dodać trzeci gatunek. 5 godzin temu, Jedrzej napisał: Lodotropheus Sprengerae Makokola Reef Jak zwykle błąd w nazwie, nie Lodo tylki Iodo, duże " i " to " I " jak Irena. Pisząc małymi literami iodotropheus a dużą literą lodotropheus. Skąd się bierze fenomen wiecznego mylenia litery przez tak wiele osób... 1
Rekomendowane odpowiedzi