Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie wszystkie pokarmy pływają (granulki NF), może jedynie czysta artemia sucha tonie. 

Możecie polecić jakieś tonące wysokiej jakości dla hapsów?

Też mi się marzy patrzeć, jak kopią.

Opublikowano
  W dniu 5.09.2019 o 19:57, Falcowski napisał(a):

Dzięki. Ta odpowiedź mnie zadowala i wyczerpuje moje pytanie. Kupię i przetestuję. 

Może nawet metodą ubogo/bogato (to tak żeby offtopa nie było ;) )

Rozwiń  

Ten pokarm owszem tonie, ale raczej do dna nie dolatuje😋 Moje roslinożerne "żarłacze" go uwielbiają i jeszcze się nie zdarzyło żeby utonął więcej niż 10cm poniżej tafli wody. Jeśli chcesz poobserwować kopaczy to chyba musisz zakopać porcję pokarmu w piasku, tak jak to robił kiedyś, o ile dobrze kojarzę, Adam @troad

• Lubię to 2
  • Dziękuję 1
Opublikowano (edytowane)
  W dniu 5.09.2019 o 18:43, AndrzejGłuszyca napisał(a):

Ja ostatnio polecam i podaję ten pokarm. Nie trzeba namaczać , jest tonący a ryby szaleją za nim

image.png.52d2eb82576dfee209aa4467bb990266.png

image.png.9ddf59268f7be90ea234b3bb434c2546.png

Zdjęcia z netu.

@iquitos68 Jeżeli uznasz , żeby wydzielić temat od pytania @Falcowski   to powiedz a wydzielę.

Rozwiń  

Też mam ten pokarm ryby go lubią ale jakby zauważyłem częstsze ocieranie się ryb o dno po nim( może mi się tylko wydaje bo ogólnie ryby mi się ocierają wydaje mi się że trochę za często) kruszycie go delikatnie w rękach czy poddajecie tak jak jest ? Bo wydaje się on trochę twardy i może moje ryby mają problem z trawieniem go.🤔

Edytowane przez oscarr
Opublikowano (edytowane)
  W dniu 6.09.2019 o 19:13, Bartek_De napisał(a):

Ja mam roślinożerców i podaję (nie pokruszone) od czasu do czasu jako smakołyk i nic niepokojącego nie zauwazyłem. @oscarr nie masz przypadkiem za niskiego pH?

Rozwiń  

No właśnie pH mam koło 8 nawet ciut więcej ( zoolek ) start zbiornika był 1 czerwca jakoś więc już sporo czasu minęło a ryby dość często się ocierają. No3 mam koło 15 cały czas ( salifert ) bo używam purolite. Podmiany robię rzadko 

Edytowane przez oscarr
Opublikowano (edytowane)

Też zauważyłem że pysie płynac trącaja o dno jak by się ocierały myślałem że to tak już jest , od pewnego czasu podaje ww pokarm może on coś ma w sobie że rybki tak robią.

Edytowane przez anutemix
błąd