pozner Opublikowano 2 Września 2019 #31 Opublikowano 2 Września 2019 53 minuty temu, Bojar napisał: IMHO głodna ryba to zdrowa ryba IMHO to nie prawda. Tak samo jest to niezdrowe jak przekarmianie, a śmiem twierdzić, że nawet bardziej. U młodych ryb przekarmienie nie jest tak szkodliwe, jak niedożywienie. 3
Bojar Opublikowano 2 Września 2019 Autor #32 Opublikowano 2 Września 2019 (edytowane) 7 minut temu, pozner napisał: U młodych ryb przekarmienie nie jest tak szkodliwe, jak niedożywienie. Oczywiście nie chodzi o to aby ryby głodzić. Trzeba zachować odpowiedni balans Niejednokrotnie było potwierdzone, że nawet 2 tygodniowa głodówka zupełnie nie szkodzi naszym podopiecznym Myślę, że jednak większość ludzi przekarmia ryby niż głodzi. I to zdecydowanie jest bardziej dla nich szkodliwe. Aczkolwiek proponuje EOT gdyż zaczynamy mocno odbiegać od tematu. Edytowane 2 Września 2019 przez Bojar
pozner Opublikowano 2 Września 2019 #33 Opublikowano 2 Września 2019 Zwróciłem na to uwagę, gdyż ktoś mógłby to opacznie zrozumieć. Funkcjonuje jeszcze opinia, że pyszczak musi być smukły, a widoczny brzuch jest przejawem przekarmiania.
AFOL Opublikowano 2 Września 2019 #34 Opublikowano 2 Września 2019 32 minuty temu, pozner napisał: IMHO to nie prawda. Tak samo jest to niezdrowe jak przekarmianie, a śmiem twierdzić, że nawet bardziej. U młodych ryb przekarmienie nie jest tak szkodliwe, jak niedożywienie. Wiadomo, że chodzi o umiar w jedną i drugą stronę. Inaczej karmi się narybek, inaczej ryby młode, a jeszcze inaczej dorosłe. Inaczej w okresie tarła i inaczej poza okresem. Jeśli macie jakąś książkę do polecenia, albo linka do treści na ten temat, to się podzielcie Moim zadaniem @poznertej rybie ze zdjęcia mniejsze porcje papu by nie zaszkodziły 1
SlavekG Opublikowano 2 Września 2019 #35 Opublikowano 2 Września 2019 (edytowane) Panowie schodzimy z tematu doboru obsady na żywienie. Pozostańmy przy obsadzie. Edytowane 2 Września 2019 przez SlavekG 2
pozner Opublikowano 2 Września 2019 #36 Opublikowano 2 Września 2019 Godzinę temu, AFOL napisał: Moim zadaniem @poznertej rybie ze zdjęcia mniejsze porcje papu by nie zaszkodziły Pewnie nie, ale te które podawałem też nie szkodziły. Szkoda, że tak tendencyjnie podszedłeś do mojego postu i nie zauważyłeś innych moich ryb w galerii (tak, to zdjęcie mojej Metriaclima lombardoi). Nigdy nie żałowałem pokarmu rybom i nigdy się z tym nie kryłem. Nigdy też źle na tym nie wyszedłem. Tak na marginesie, Metriaclimy mają masywną budowę ciała, więc to zdjęcie o niczym nie świadczy. Sorry za OT, ale musiałem zareagować. Już milczę 2
Rekomendowane odpowiedzi