BARTEK KLESZCZYK Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Autor #21 Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Pozniej wstawie. Narazie jest ok. Napowietrzacz pomogl 2
SlavekG Opublikowano 24 Sierpnia 2019 #22 Opublikowano 24 Sierpnia 2019 2 minuty temu, BARTEK KLESZCZYK napisał: Pozniej wstawie. Narazie jest ok. Napowietrzacz pomogl Kontroluj sytuację i zaopatrz się w kordon żeby był w domu i Prodibio Biodigest. Warto je zawsze mieć pod ręką. 1
Andrzej Głuszyca Opublikowano 24 Sierpnia 2019 #23 Opublikowano 24 Sierpnia 2019 47 minut temu, BARTEK KLESZCZYK napisał: Pozniej wstawie. Narazie jest ok. Napowietrzacz pomogl Czyli potwierdza się wersja ,że coś nie tak jest z filtrem skoro nie daje rady dobrze łamać lustra wody. 1
BARTEK KLESZCZYK Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Autor #24 Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Tak by na to wychodziło.
KUBSON Opublikowano 24 Sierpnia 2019 #25 Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Może się zapowietrza? Słychać jak mieli wode z powietrzem? Miałem podobny problem z fluvalem. Samoistnie sam się z czasem zapowietrzał i padała biologia,nie znalazłem przyczyny.
TOMEKSIEDLCE Opublikowano 24 Sierpnia 2019 #26 Opublikowano 24 Sierpnia 2019 19 minut temu, Jakubczyk napisał: Może się zapowietrza? Słychać jak mieli wode z powietrzem? Miałem podobny problem z fluvalem. Samoistnie sam się z czasem zapowietrzał i padała biologia,nie znalazłem przyczyny. Widzisz kolego trzeba wszystko dwa razy sprawdzić , żeby filtr był dobrze zamknięty szczelnie i wszystkie zawory od filtra były dobrze zamocowane. Węże najlepiej mocuje się na zaworach w gorącej wodzie ,żeby dobrze docisnęli się i niema problemu. Później dobrze odpowietrzyć filtr wszystko hula 1
BARTEK KLESZCZYK Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Autor #27 Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Trudno powiedziec chyba nic takiego nie ma. Narazie wszytsko jest ok. Napowietrzanie pomoglo. Jutro sprawdze parametry i dam znac
BARTEK KLESZCZYK Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Autor #28 Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Witam. Zrobiłem testy i tak wyszło Wszystko ok. Jeszcze nigdy nie miałem tak dobrych parametrów wody. Dzięki wszystkim za pomoc
SlavekG Opublikowano 25 Sierpnia 2019 #29 Opublikowano 25 Sierpnia 2019 (edytowane) Nie ciesz się za szybko, sera toxivec zbiła no2 i dziś wygląda to już dobrze, jednak nadal kontroluj no2, bo może znowu wzrosnąć, a jak dostaniesz prodibio to daj jedną ampułkę. Nadal czekamy na filmik pokazujący wylot wody z fx-a, i opis mediów znajdujących się w kuble. Edytowane 25 Sierpnia 2019 przez SlavekG 1
BARTEK KLESZCZYK Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Autor #30 Opublikowano 25 Sierpnia 2019 20190825_095507.mp4
Rekomendowane odpowiedzi