ArturSwiderski Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Autor #11 Opublikowano 17 Sierpnia 2019 cynotilapia zebroides jak się przyjąłem i odpowiedziałeś co do nazwy. Mówię o tych niebieskich. Ryby pochodzą od hodowcy dostałem wszystkie te pyszczaki w zamian za inne rybki którymi zajmowałem się zanim postanowiłem spróbować sił z malawi. Zrobilem to zbyt pochopnie i teraz jestem tu gdzie jestem Mam te ryby od ok 6 miesiecy nic się zlego niedzieje wszystko zyje nic się niechowa rybki rosna niema zadnej agresji ale wybiore jakiś gatunek łagodny i będę pisał o swoich sukcesach i porażkach.
egon44 Opublikowano 17 Sierpnia 2019 #12 Opublikowano 17 Sierpnia 2019 56 minut temu, Tomasz78 napisał: Mam nadzieję że kolega egon44 się nie pogniewa że użyłem Twoich filmów do pokazania jak może wyglądać małe, ładne akwarium Malawi z tylko jednym gatunkiem. Po to wstawiłem filmiki na You Tube,aby były ogólnodostępne dla wszystkich 14 minut temu, ArturSwiderski napisał: cynotilapia zebroides jak się przyjąłem i odpowiedziałeś co do nazwy. Mówię o tych niebieskich. Ryby pochodzą od hodowcy dostałem wszystkie te pyszczaki w zamian za inne rybki którymi zajmowałem się zanim postanowiłem spróbować sił z malawi. Zrobilem to zbyt pochopnie i teraz jestem tu gdzie jestem Mam te ryby od ok 6 miesiecy nic się zlego niedzieje wszystko zyje nic się niechowa rybki rosna niema zadnej agresji ale wybiore jakiś gatunek łagodny i będę pisał o swoich sukcesach i porażkach. Arturze pomyśl o tym aby oddać/sprzedać obecną obsadę,a potem łatwiej będzie doradzić co masz w zamian zakupić. Teraz będziesz miał zagwozdkę co oddać co zostawić,a nie będę ukrywał że większość ryb które masz nie nadają się do tego litrażu. Zerknij do działu ''obsady'' gdzie jest temat propozycji obsady do zbiornika 200l. W razie czego służę pomocą. 1
ArturSwiderski Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Autor #13 Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Nie mam komu oddać tym bardziej sprzedać
Tomasz78 Opublikowano 17 Sierpnia 2019 #14 Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Może oddać je do sklepu zoologicznego? Nie ma agresji bo ryby masz jeszcze młode, jak dorosną, zaczną się tarła będzie agresja.
ArturSwiderski Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Autor #15 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Wracając do wczorajszej dyskusji co zrobić z moja obsadą, poczynilem takiekie kroki jak oddalem wszystko co posiadaniem i nabyłem: Pseudotropheus saulosi. i pozostanę przy tym jednym gatunku. Dziękuję za pomoc 3
Robson79 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 #16 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 I to jest bardzo dobra decyzja... Dodadam tylko, że obecnie ryby te to nie Pseudotropheus tylko Chindongo Saulosi 3
Tomasz78 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 #17 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Dobrze zrobiłeś. A skąd tak szybko wytrzasnąłeś chindongo saulosi ? Tak jak Ci wczoraj w galerii napisałem, gdybyś pozostał przy poprzedniej obsadzie byłaby sieczka jak ryby urosną, część by się pozabijała, część pobita chowałaby się po kątach akwarium, otopharynxy wisiałyby pod lustrem wody z postrzępionymi płetwami, ryby agresywniejsze ciągle ganiałyby słabsze po akwarium, byłyby ciągłe pluski próbujących wyskoczyć z akwarium ryb w ucieczce przed agresorem. Ogólnie byłoby mocno nie ciekawie, tylko byś się zniechęcił do akwarium Malawi. A teraz będziesz mógł się w spokoju cieszyć posiadanymi rybkami chindongo saulosi. Samce wybarwią się na niebiesko więc posiadając jeden gatunek będziesz miał dwa kolory: żółty i niebieski. 3
ArturSwiderski Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Autor #18 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 21 godzin temu, Tomasz78 napisał: Może oddać je do sklepu zoologicznego? Nie ma agresji bo ryby masz jeszcze młode, jak dorosną, zaczną się tarła będzie agresja. Rybki nabylem od chodowcy z Łodzi podzwonilem i znalazłem, oddałem mu swoją obsadę w zamian za saulosi. Wolalem mu oddac nic pozbyc się pieknych rybek w inny sposob. 3
Rekomendowane odpowiedzi