Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No właśnie aż tak bardzo to mi się nie podoba 😕 liczę na ciekawe zachowania szczelinowców i naskalników w tych dziurach i szczelinach. Na szybko ułożyłem alternatywny stos z twardego kamienia- też jakoś bez zachwytu. Mam oczywiście polne otoczaki ale nie jestem do nich przekonany.

DSCN2864.JPG

Opublikowano (edytowane)

Może tu znajdziesz jakieś natchnienie ;) 

Co prawda wystrój dotyczy Tanganiki ale myślę że koledzy przymkną oko dla pobratymców z sąsiedztwa :D 

Edytowane przez eljot
  • Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

kolejna propozycja - sporo pionów i skosów oraz "piętro, gdyż: " naskalniki – ryby charakteryzujące się specyficznym sposobem pływania brzuchem równolegle do powierzchni, wzdłuż której się przemieszczają. Należą do nich gatunki z rodzajów Chalinochromis i Julidochromis[2]. Pływając zgodnie z tą zasadą naskalniki przyjmują pozycję pionową (głową do góry lub w dół) płynąc wzdłuż pionowych ścian oraz do góry brzuchem płynąc pod sklepieniem skalnym. Kryjąc się wśród pionowych załamań skalnych pozostają bez ruchu robiąc wrażenie przyklejonych do kamiennej ściany. " Otoczaki nie dadzą takiej możliwości.

DSCN2869.JPG

Edytowane przez odonis
Opublikowano
5 minut temu, Robson79 napisał:

Nie wygląda to stabilnie. Z takim ustawianiem nie mógłbym spać spokojnie...

Ja już widzę w pokoju wodę po kostki. Nie dość, że niebezpiecznie to nie wygląda naturalnie. Najważniejsze aby Tobie się podobało i było bezpieczne dla szkła.

Opublikowano
2 godziny temu, odonis napisał:

kolejna propozycja - sporo pionów i skosów oraz "piętro, gdyż: " naskalniki – ryby charakteryzujące się specyficznym sposobem pływania brzuchem równolegle do powierzchni, wzdłuż której się przemieszczają. Należą do nich gatunki z rodzajów Chalinochromis i Julidochromis[2].

Skoro szykujesz aranżacje pod ryby z Tanganiki to niestety  musisz szukać porady na forum Tanganiki. Naszym celem nie jest  forum  ogólne o rybach czy też o rybach z innych biotopów a tylko  i wyłącznie o  rybach z jeziora Malawi. Przykro mi..temat zamykam.

• Lubię to 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.