Skocz do zawartości

Sprawdzone i pewne hodowle blisko Krakowa ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy moglibyście mi polecić hodowle do 100-150 km od Krakowa ? Chodzi o "klasykę początkującego" - Saulosi i Rdzawe. Uparłem się, że chcę je odebrać osobiście. Zależy mi na sprawdzonych, pewnych hodowlach, które nie miały tzw. wpadek lub miały ich bardzo mało.

Opublikowano

j.w. hodowla Darka Gaży z Żor .. Praktycznie wszystkie ryby jakie sprzedaje to F1 ponieważ jego stada hodowlane to wiekszości ryby dzikie. 

• Lubię to 1
Opublikowano
5 minut temu, yaro napisał:

Co niektórzy mają inną opinię. 

Bardziej polecam hodowlę Darka Gaży z Żor, o niej nie słyszałem niepochlebnych opinii. 

Zgadza się, na grupie na facebooku nie polecają malawiana. 

• Lubię to 1
Opublikowano
29 minut temu, yaro napisał:

Co niektórzy mają inną opinię. 

Jak odbierałem ryby osobiście, jak planuje kolega, nie miałem nigdy problemów. Niepochlebne opinie pojawiają się w przypadku wysyłki (pomylone zamówienia :)).

Co do Żor to również polecam ale to ciut dalej od Krakowa ;) .

Opublikowano

Mam sporo ryb od Malawiana, nie mogę narzekać wszystko fajnie zawsze :) Ja odbierałem osobiście bo mam rzut beretem.

Jedno co zauważyłem to ceny trochę idą w górę, a takie mało popularne ryby powyżej 20-25 zł za f1-f2 to trochę dużo już. Jak chcesz kupić 10 szt to się robi masakra :D

Dlatego ostatnie zamówienie miałem z fish magic, labeotropheusy, ryby super, wysyłka też świetnie zrobiona.

Na pewno z Panem Darkiem z Żor super kontakt jest, na hodowli jeszcze nie byłem, ale planuję się w końcu wybrać, mam kontakt mailowy, raz rozmawiałem telefonicznie, bardzo sympatyczny człowiek i pomocny. I z tego co ludzie piszą ceny są normalne.

Opublikowano

Problem jest taki, że Pan Darek nie ma i nie będzie miał Saulosi, podobno rezygnuje z hodowli tego gatunku :( Planuję Saulosi i Rdzawego, a podobno jest tak, żeby obsadę kupować u jednego hodowcy ?!