Falcowski Opublikowano 25 Czerwca 2019 #11 Opublikowano 25 Czerwca 2019 (edytowane) 15 godzin temu, suricade napisał: Pyszczaki kiepsko trawią pokarmy dla ryb z oczek wodnych. Nie ryzykowałabym dłuższego karmienia tego typu pokarmem. A ten tetry z tego co podają to jest dafnia z witaminami. Nie rozumiem, co złego jest w dafni dla pyszczaków non-mbuna? To bardziej zostawienie ich na pastwę samych glonów może przyspożyć kłopotu. Edytowane 25 Czerwca 2019 przez Falcowski
Andrzej Głuszyca Opublikowano 25 Czerwca 2019 #12 Opublikowano 25 Czerwca 2019 W poniższym linku jest fajny artykuł wyjaśniający dlaczego nie powinno się żywić pielęgnic żyworodną dafnią. Jest to artykuł dostępny tylko dla klubowiczów: 2
pozner Opublikowano 25 Czerwca 2019 #13 Opublikowano 25 Czerwca 2019 Tak na marginesie, czy ten temat powinien być w tym dziale? Już chyba "Chów pyszczaków" byłby lepszy.
Falcowski Opublikowano 26 Czerwca 2019 #15 Opublikowano 26 Czerwca 2019 To nie mam dostępu, ale dzięki za wzmiankę. Fakt, że się nie powinno mi wystarczy na daną chwilę i będę się do tego stosował.
Falcowski Opublikowano 5 Lipca 2019 #16 Opublikowano 5 Lipca 2019 Przetestowałem tygodniowy urlop od jedzenia na kostce - test pokazałem tu: http://forum.klub-malawi.pl/topic/22763-test-pokarmu-wakacyjnego-happet-muszla-40g/ Nie karmiłem ryb 7 dni i obserwowałem zachowanie. Wszystko nagrałem na 6 filmach. Wydaje się, że ryby były mało zainteresowane, jednak pokarm ubywał. Nie zauważyłem też, żeby ryby jakoś szczególnie bardziej skubały glony. Po tygodniu nie widać też, żeby cokolwiek schudły. Podałem wieczorem normalny pokarm - granulki NF Color. Nie wiem, czy to ma jakiś związek, ale na drugi dzień padła mi najmniejsza Mdoka White Lips. Miała ok 6 cm. Nie wyglądała na chorą, ale była nadjedzona przez inne ryby w okolicy głowy. 1
Rekomendowane odpowiedzi