kabaki Opublikowano 15 Marca 2008 #1 Opublikowano 15 Marca 2008 witam już jest nowy zbiornik tylko muszę zorganizować jakiś transport ale do rzeczy baniak 230x50x60h czyli ok 700l filtrację chcę oprzeć na 2 kubełkach JBL 500 i EHEIM Proffesional do środka planuje weipro a moje pytanie jest odnośnie obsady moje typy to: Pseudotropheus socolofi Iodotropheus sprengerae Labidochromis sp. mbamba Maylandia msobo co do układu to myślę ze 2+8 z 4 gatunków było by oki a moze jakieś inne gatunki ?? i czy te 4 będą dobrze dobrane pod względem diety i agresji?? proszę o wasze opinie
yaro Opublikowano 27 Kwietnia 2008 #2 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Obsada z dwoma samcami to tylko pobożne życzenie, pysie same ustala sobie to poprzez selekcję naturalną, po drugie kupując młode rybki prawie nigdy nie wiemy co będzie z nich jak wyrosną, czy samiec czy samica. Co do obsady to zastanawiam się czy rdzawy poradzi sobie w tej obsadzie. Co do innych obsad, ciężko coś poradzić, nie znając gustu ale 4, 5 gatunków to dobry pomysł.
sision Opublikowano 27 Kwietnia 2008 #3 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Przy Twoim zbiorniku pokusiłbym się o 5 gatunków. Zdanie co do obsady mam podobne do yaro, problem może tkwić w Rdzawych. Specjalnie nie piszę propozycji obsady - takie wątki ciągną się w nieskończoność. Sam poszukaj
Rekomendowane odpowiedzi