Filtracja 300l - narurowy prefiltr + kubełek
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Przez Andrzej Głuszyca · Opublikowano
@Bartek_De Bartku..popraw zakończenie aukcji na 28. 06.2026 -
Przez bluedrag · Opublikowano
Ok dzięki. Zaczne słabiej a potem zobaczę. -
Przez bobasxx · Opublikowano
Ja osobiście wolę taki trochę „mroczny” klimat w akwarium Malawi. Najbardziej mi się podoba jak boki są przyciemnione, celowo zastosowałem u siebie krótszą lampę. Ale tak jak wcześniej pisałem, ma się Tobie podobać, rybom raczej wszystko jedno, chyba że będziesz świecił całą dobę i bardzo mocno, to raczej będzie im przeszkadzać. -
Przez Bartek_De · Opublikowano
Już dostałeś odpowiedź. Zrob tak jak Tobie się podoba. Dla ryb nie ma to znaczenia. -
Tak to wszystko już wiem mnie chodzi o to jak jasno ma/może/musi być ? -
Przez bobasxx · Opublikowano
Ja bym zrezygnował jedynie z UV. Zielony na minimum, a resztę ustawić żeby się podobało wizualnie. Czerwony i niebieski fajnie podkreślają ubarwienie ryb. -
się nie będe rozpędzał. Odpisałem tylko Ponieważ temat dośc stary jest mało podpowiedzi co do oświetlenia. To moje pierwsze Malawi choć w akwarystyce siedzę ze 4 dekady, Ale jak napisałem wcześniej są sprzeczne informacje co do mocy świecenia. Zgodny jest tylko czas -
Przez Bartek_De · Opublikowano
Przypominam tylko, że temat jest o oświetleniu żebyście się nie rozpędzali z obsadą☝️ -
Miałem 200L ale stwierdziłem że troche mały więc kupiłem nowy zbiornik 350L no i po przesiadce trochę parametry się posypały ale niewiele. Dołożyłem drugiego Eheima no i czekam aż biologia w nim ruszy. Dzisiaj sprawdziłem parametry wody i sa dobrę więc pewnie w piatek będę wpuszczał ryby, Co w planie? 3 gatunki po 10 ryb z każdego: Pseudotropheus Acei Yellow Tail Pseudotropheus Cynotilapia Afra Red Top Pseudotropheus Daktari -
Przez hilux · Opublikowano
Hej, raczej nikt Ci nie da jednego przepisu, ale jeśli chcesz żeby glony rosły to tradycyjnie niebieski (450nm) i czerwony (660nm) i potem przełamujesz to białym, żeby baniak dobrze wyglądał ale ryby się nie płoszyły. BTW, jaką obsadę planujesz do tego zbiornika? Ciut goły.
-
-
Tematy
-
Grafiki

Rekomendowane odpowiedzi