relativedegree Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Autor #11 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Obyło się bezproblemowo, ryby żywiołowe, głodne i walczą o terytorium także chyba spoko. Jednak niedosyt mam jeśli chodzi o kamienie, trochę za mało moim zdaniem. Główny scape stworzyłem ale grot brakuje. Na dniach podjadę jeszcze kupić z dwa czy trzy duże na tył ( zostawiłem trochę miejsca ) i pare mniejszych do stworzenia dziur oraz więcej drobnych do „udekorowania”. Póki co tak to wygląda. Zdjęcie trochę przekłamuje kolory ale robiłem telefonem i ciężko coś z tego wycisnąć. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2
anutemix Opublikowano 18 Kwietnia 2019 #12 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 45 minut temu, relativedegree napisał: Obyło się bezproblemowo, ryby żywiołowe, głodne i walczą o terytorium także chyba spoko. Jednak niedosyt mam jeśli chodzi o kamienie, trochę za mało moim zdaniem. Główny scape stworzyłem ale grot brakuje. Na dniach podjadę jeszcze kupić z dwa czy trzy duże na tył ( zostawiłem trochę miejsca ) i pare mniejszych do stworzenia dziur oraz więcej drobnych do „udekorowania”. Póki co tak to wygląda. Zdjęcie trochę przekłamuje kolory ale robiłem telefonem i ciężko coś z tego wycisnąć. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Aranż spoko grot tylko mało. Coś podokładasz i będzie spoko gratki przeprowadzonej operacji Oczywiście sprawdzasz parametry wody?
relativedegree Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Autor #13 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 No i dokupiłem jakieś 15kg kamieni. Wiele z głównego wystroju się nie zmieniło, bo obłożyłem większość średnich kamieni na tyle. Zrobiło się sporo grot o które ryby momentalnie zaczęły się spierać i zrobił się lekki kocioł w pierwszej godzinie. Aktualnie już (chyba?) nic nie zmieniam. Zawsze byłem cichym fanem zbiorników Iwagumi i trochę inspiracji może widać . Aktualnie tak się prezentuje front Co do parametrów spadło mi pH, było w granicach 7.8 a jest 7.0 i zauważyłem że sporadycznie ryby ocierają się o dno co wcześniej nigdy się nie działo. To może być objaw spadku pH ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 3
Bartek_De Opublikowano 19 Kwietnia 2019 #14 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 To może być objaw spadku pH ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Jak najbardziej. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 2
Falcowski Opublikowano 19 Kwietnia 2019 #15 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Łoo! Ale teraz super wygląda! Daj na galerię - akwa roku masz na bank! Już nic nie zmieniaj. Robi wrażenie.
Robson79 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 #16 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Świetny aranż Tak trzymaj...
Bartek_De Opublikowano 19 Kwietnia 2019 #17 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Kwestia gustu. Według mnie poprzednia aranżacja była o niebo lepsza, może dlatego, że bardziej przypominała MalawiWysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
relativedegree Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Autor #18 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 (edytowane) Miałem zaokrąglone kamienie a teraz spiczaste. Pewnie gdyby nie piach to bym nie zmieniał aranżu ale zawsze mnie gryzło to, że każdy kamień mam z innej parafii. Na żywo akwa teraz robi dużo większe wrażenie niż wcześniej czego na zdjęciu nie mogę oddać. Zawsze to kwestia gustu jednak zmieniłem też światło z żółtego w chłodny odcień. Ta niebieska barwa zdecydowanie mniej biotopowa. W planach mam dwie małe lampki Aquael leddy smart sunny 6w i wtedy pokombinuje ze światłem a to jednak połowa sukcesu wizualnego. Myślę też o turkusowym tle, ciekaw jestem jakby to wyglądało. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 20 Kwietnia 2019 przez AndrzejGłuszyca
relativedegree Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Autor #19 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Staram się zredukować obsadę z demasoni, wystawiłem na sprzedaż ale Irlandia nie ma pojęcia o tym biotopie więc zero zainteresowania. Do zoologicznego nie chcę oddać, bo oni karmią robalami każdy zbiornik jak leci. Z tymi wegeterianami to by je wykończyli w kilka dni Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
relativedegree Opublikowano 2 Czerwca 2019 Autor #20 Opublikowano 2 Czerwca 2019 Małe zmiany. Różowy piasek to niestety efekt fotografowania telefonem jest szaro biały. Co sądzicie ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 8
Rekomendowane odpowiedzi