adrian286m23 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 #1 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Witam, Posiadam akwarium 450l Posiadam : 10 delfinów 9 socolofi 2 yellow plus (narybek ok 20 w 2 akwarium za małe zeby wypuścić docelowo beda w głównym) I ok 8 wydłużonych. proszę o radę jakie moge dokupić do tej obsady zeby bylo więcej kolorów mysle nad rdzawymi ok 10 szt badz zlotopletwy lub maingano. nie chcesz redow I allunocar A nie chce pomieszać grup chce żeby byly z jednego jeziora. w akwarium mam 5 napowietrzaczy filtr zew 1200 plus tetry i wewnętrzny. ryby karmione mrożonki : *kryl *solowiec * lasonogi *czasem czarny komar i arteria warzywa : *sałata *brokuł suche : * hikari cichlid * 2 rodzaje spiruliny W płatkach Oraz * o.s.I Premium quality Co ewentualnie mogę dobrego dokupić do jedzenia ? Bardzo proszę o konkretne rady
Andrzej Głuszyca Opublikowano 13 Kwietnia 2019 #2 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 W dziale obsady pytamy tylko o obsadę biorąc między innym preferencje żywnościowe pod uwagę. Ale jeżeli chodzi o temat sensu stricto dotyczący karmienia pytaj w dziale do tego przeznaczonym:)
adrian286m23 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Autor #3 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Myślałem ze jesteście zeby pomóc i doradzić A tylko krytykujecie I uwagę zwracacie. To forum mija się z celem. Wystarczyło dac odpowiedź i info A nie...
yaro Opublikowano 13 Kwietnia 2019 #4 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Oczywiście, jednak przychodzisz w gości nie ściągasz butów robisz bagno i jeszcze się pienisz. Jeżeli nie rozumiesz to: forum odwiedziło kilka tysięcy osób gdyby nie ułożony porządek działów to nikt niczego by tu nie znalazł. A tak jest to usystematyzowana baza wiedzy z tego zakresu. 1
Andrzej Głuszyca Opublikowano 13 Kwietnia 2019 #5 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 (edytowane) Kolego..łaski nie zrobisz , że dostosujesz się do zasad forum jak wszyscy. Skoro tutaj jesteś i uczestniczysz w forum poprzez pisanie to mam nadzieje ,że czytałeś regulamin . Pisanie w dziale OBSADY o innych tematach wprowadza tematyczny BAŁAGAN. Jeżeli forum mija się wg Ciebie z celem to nie musisz z niego korzystać. Edytowane 13 Kwietnia 2019 przez AndrzejGłuszyca 1
tom77 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 #6 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 (edytowane) 4 godziny temu, adrian286m23 napisał: Posiadam akwarium 450l Posiadam : 10 delfinów 9 socolofi 2 yellow plus (narybek ok 20 w 2 akwarium za małe zeby wypuścić docelowo beda w głównym) I ok 8 wydłużonych. proszę o radę jakie moge dokupić do tej obsady zeby bylo więcej kolorów mysle nad rdzawymi ok 10 szt badz zlotopletwy lub maingano Miałem kiedyś Cyrtocara moorii w 160x60x60 (z msobo, maingano i fryeri). Według mnie masz zbiornik ciut za mały dla Cyrtocar (ja po kilku miesiącach, może roku, zabrałem je ze swojego akwarium). Połączenie moorii z maingano u mnie się sprawdziło bardzo ładnie. Pamiętaj jednak, że ryby rosną, a już masz ich dużo. Edytowane 13 Kwietnia 2019 przez tom77
Rekomendowane odpowiedzi