Jump to content

Recommended Posts

Posted

No wlasnie, czytam sobie o pyszczakach poglebiajac wiedze.

Wyczytalem iz najlepiej jest karmic pyszczaki w malych porcjach 3-4 razy dziennie.

I tu pojawia sie problem.

1. Jak wiekszosc z nas jestem poza domem w godzinach 9-18

2. Nie chce aby ryby karmil ktos nie doswiadczony.

W zwiazku z tym zastanawiam sie nad zastosowaniem automatycznego karmnika ktory zalatwi za mnie ta kwestie w godzinach mojej nie obecności.

Pytanie mam do Was - jakie karmniki polecacie? Głównie chodzi mi o dokladnosc porcjowania i niezawodnosc.

Marcin

Posted

Karmnik nie załatwi za Ciebie całkowicie sprawy, choć może bardzo pomóc, jednak karmnikiem nie załatwisz sprawy z podawaniem pokarmu własnej roboty, czy mrozonek.

Więc jako wsad do karmnika nadaje sie tylko pokarm suchy.

Co do jakości karmników ??

Kupiłem najtańszy jaki znalazłem w sieci i nie narzekam, chodzi sypie a nie musi przecież to być odmierzane co do miligrama.

Posted

więc na 3 karmniki które miałem, zawsze kupowałem te najtańsze i nigdy się na nich jakoś nie zawiodłem, jeden mi tylko upadł z ręki i pękł, pozostałe dwa chodzą do dzisiaj.

Wydaje mi się ze każdy karmnik gróbo ponad 50 zł to przesada.

Posted

Dziwne . Nie masz problemu z zawilgocenie pokarmu , który po pewnym czasie zbija sie w jedna bryłę i po prostu nie wylatuje do akwa ?

Ja przed wakacyjnymi wyjazdami zrobilem dwutygodniowy test i sie okazalo ,ze po 8-9 dniach w karmniku było tylko błoto...

Posted

no kurtka jakoś nie miałem tego problemu :/

może używam lepszy pokarm??

Posted
Ja osobiście polecam Ehaim-a

polecać eheima to jest tak jak polecać gościowi który chce kupić auto mercedesa

Posted
polecać eheima to jest tak jak polecać gościowi który chce kupić auto mercedesa
więc co zrobić ??? sam mam ten problem, wychodzę z domu o 7:00 a wracam o 18:00 (jak dobrze pójdzie ) :cry: syn na zajęciach, żona w pracy... co w takim razie radzisz ?? Temat wydaje mi się ważny, pewnie nie tylko dla mnie czy dla smithpl , może lepiej jakieś sprawdzone konkretne rozwiązania ??? :?

p.s.

...z góry jestem wdzięczny za pomoc !!!