Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Właśnie chyba wole ciut niższe bo tez miejsce ograniczone a na wysokość aż tak bardzo nie jest potrzebne.

Edytowane przez AndrzejGłuszyca
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, oscarr napisał:

Właśnie chyba wole ciut niższe bo tez miejsce ograniczone a na wysokość aż tak bardzo nie jest potrzebne.

Miałem ten sam dylemat, ale zamówiłem ostatecznie 150x50x50, pokrywa mi nachodzi ponad 3 cm na akwarium i nie żałuje, zawsze więcej szkła do obserwacji.

Edytowane przez Awek
Opublikowano

Jak będe robił na zamówienie i tak to wydaje mi się że to bez róznicy przynajmiej tak wynika z tych kalkulatorów internetowych i jak dzwonilem do paru firm. 860 zł to najtańszy zestaw na allegro z pokrywa, a ja osobno szkło i osobno pokrywe będe miał za okolo 650

Opublikowano (edytowane)

Jak masz taką cenę to ok ale i tak brałbym 375 l albo nawet 450 l, jak wysokość cię nie ogranicza. Te 40 cm wysokości to nic, odlicz piasek i pokrywę i już zrobi się max 35 cm. Informacje że mbuna pływa tylko nisko to mit, nisko w jeziorze to 2-4 metrów :).

Edytowane przez eljot
  • Lubię to 5
Opublikowano

Zrób minimum 50cm wysokie bo zobaczysz że bardzo szybko będziesz żałował iż masz te 40cm... Ja planowałem 375l ale w ostatniej chwili zmieniłem zamówienie na 60cm wysokości i mam teraz 450l i bardzo się cieszę że zamówiłem wyższe...

Opublikowano
2 godziny temu, oscarr napisał:

450 to już raczej za duże będzie i miejsca brak 😕 na 100% będzie 150x50x40 to już postanowione teraz doradźcie prosze z filtracją

Przyjacielu weź 50cm wysokie:), ja zastanawiałem się nad 200x60x50h ale ostatecznie na bank będzie 200x60x60 naprawdę 40cm wysokości będziesz zalowal

Opublikowano
11 minut temu, benjam napisał:

Przyjacielu weź 50cm wysokie:), ja zastanawiałem się nad 200x60x50h ale ostatecznie na bank będzie 200x60x60 naprawdę 40cm wysokości będziesz zalowal

No chyba tak zrobie tylko ze szafka tez bedzie wysoka chyba bo 75 cm wiec musze to ogarnac jeszcze czy da rade 😕