Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć koledzy i koleżanki :)

Jak w temacie potrzebuje waszych rad odnośnie obsady do zbiornika 200x60x60. Nonmbuna mbuna czy drapieżniki? Co wybrać? Dla jakiej odmiany pyszczakow nadaje się mój zbiornik? Poprzednie ryby do zbiornika 100x50x50 kupowałem w Kolonii koło Olkusza na wariata jak się później okazało teraz nie chce popełnić takiego błędu. Ile i jakiej obsady proponujecie do takiego zbiornika? 

Gdzie kupować ryby? 

Opublikowano

720 litrów w standardzie to zbyt mały zbiornik na drapieżniki. Pomyśl o mbunie lub non-mbunie, w zależności od tego, co Ci bardziej odpowiada. Podaj jakieś przykłady, postaramy się coś do tego dobrać, czy ocenić poprawność doboru obsady.

Jeśli chodzi o ryby dobrej jakości, sprawdzoną firmą jest np. nasz partner klubowy Tan-Mal. Warto zajrzeć do ich cennika, zobaczyć co aktualnie jest dostępne, na co są promocje itd.

• Lubię to 1
Opublikowano
2 godziny temu, marcin73m napisał:

720 litrów w standardzie to zbyt mały zbiornik na drapieżniki. Pomyśl o mbunie lub non-mbunie, w zależności od tego, co Ci bardziej odpowiada. Podaj jakieś przykłady, postaramy się coś do tego dobrać, czy ocenić poprawność doboru obsady.

Jeśli chodzi o ryby dobrej jakości, sprawdzoną firmą jest np. nasz partner klubowy Tan-Mal. Warto zajrzeć do ich cennika, zobaczyć co aktualnie jest dostępne, na co są promocje itd.

Bylem na ich stronie wysłałem prośbę z zapytaniem o ofertę i cisza:(

Opublikowano
7 godzin temu, marcin73m napisał:

Jeśli chodzi o ryby dobrej jakości, sprawdzoną firmą jest np. nasz partner klubowy Tan-Mal. Warto zajrzeć do ich cennika, zobaczyć co aktualnie 

Kadango lub Protomelas taeniolatus boadzulu.
Hara
Acei
Pseudotropheus acei itungi
Melanochromis chipocae

Mdoka

Livingstoni sory jeśli źle nazwy napisałem. 

MOGŁO BY BYĆ COŚ TAKIEGO? 

Opublikowano
6 godzin temu, benjam napisał:

Bylem na ich stronie wysłałem prośbę z zapytaniem o ofertę i cisza:(

Poszło na maila. O obsadzie też coś tam napisałem. 

• Lubię to 1
Opublikowano

Jaki gatunek ryby w pionowe pasy według was jest najładniejszy? Dużo jest takich odmian pysi? Bo ja znam samca saulosi i bodajże demasoni :) trudne te nazwy i człowiek się kręci :/a wpadłem na pomysł ze w taki sposób skompletuje obsade:) 

1 grupa będzie w pionowe pasy 2 w poziome:)