Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanko będę w końcu zmieniał akwarium na większe ale tak przeglądałem na allegro i bez rewelacji cenowo jeżeli chodzi o całe zestawy z pokrywą, chciałbym tak około 300 - 375 Litrów, wiec lepszym rozwiązaniem będzie kupić osobno chyba. Tutaj od kolegi z forum Akwaria.pro wydaje się całkiem sensowna oferta, tylko teraz moje pytanie gdzie byście polecili żeby zrobili pokrywę na wymiar? Znalazłem jednego gościa na olx z Trzebini  co robi pokrywy z drewna na wymiar, ale nie wiem czy robi dobrze czy warto zaufać? Ktoś miał może styczność albo może polecić gdzieś indziej pokrywy na wymiar? Z góry dziękuje za wszelką pomoc. :)

Opublikowano (edytowane)

Nie mam takich zdolności niestety i nie wiem jakbym miał się za to zabrać. 🤣🙄

Edytowane przez oscarr
Opublikowano

Mi robiła firma pod Warszawą. Jak dla mnie rewelacja. Robią też na rynek niemiecki.

Mają własny profil aluminiowy i dopiero do niego wklejają płytę meblową. Z zewnątrz rewelka, a od środka płyta nie ma styczności z wilgocią.

Profil przysłania linię wodną, tak chyba 4 cm od krawędzi szkła.

Opublikowano

Mnie pokrywę do 200x60 będzie robił facet w Rudzie Śląskiej który będzie kleil dla mnie zbiornik. Pokrywa będzie z białego Lacobelu a więc nic nie spuchnie anie nie napecznieje:) lepszego rozwiązania chyba nie ma:) 

Opublikowano
35 minut temu, benjam napisał:

Pokrywa będzie z białego Lacobelu a więc nic nie spuchnie anie nie napecznieje:) lepszego rozwiązania chyba nie ma:) 

To zależy jakie rozwiązanie będzie zastosowane czyli coś na wzór aquael glossy czy korona będzie wklejona na zewnątrz baniaka. Jeżeli na wzór glossy to może być problem z pojawiającymi się pecherzykami powietrza lub tak jak mam u siebie czyli zacinajacym się skimmerem. Szyba jest gruba więc pływak blokuje się o wewnętrzną szybę. Jeżeli lacobel przykleisz na zewnątrz to czy będą w nim wycięcia z tyłu na przewody i rurki od filtrów.

Opublikowano
1 godzinę temu, AndrzejGłuszyca napisał:

A Marcin nie robi pokryw?

W opisie faktycznie pokrywy też są ale to zorientuje się w cenach jeszcze. 

Godzinę temu, benjam napisał:

Mnie pokrywę do 200x60 będzie robił facet w Rudzie Śląskiej który będzie kleil dla mnie zbiornik. Pokrywa będzie z białego Lacobelu a więc nic nie spuchnie anie nie napecznieje:) lepszego rozwiązania chyba nie ma:) 

Ruda to blisko mnie więc by pasowalo, wysłałem priv :)