Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rury odmierzone właściwie, ale że jest to mój pierwszy zgrzew więc małe niedoskonałości są. Dokrecilem płytę ze sklejki na której podwieszę całość.

Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Całość skręcona i szczelna. Szczelność sprawdzona pod ciśnieniem z sieci. Zbiornik ma dotrzeć w przyszłym tygodniu. Jedna rzecz mnie martwi nie rozwiązałem rozwiązania z rurą zasysową i wylotem. Planuje aluminiową pokrywę, w której są stałe otwory. Chciałbym alby wlot i wlot był "rozkręcalny". Zastanawiam się czy zasysu nie zrobić częściowo z węża 25mm? Co Wy o tym myślicie?

Opublikowano
Całość skręcona i szczelna. Szczelność sprawdzona pod ciśnieniem z sieci. Zbiornik ma dotrzeć w przyszłym tygodniu. Jedna rzecz mnie martwi nie rozwiązałem rozwiązania z rurą zasysową i wylotem. Planuje aluminiową pokrywę, w której są stałe otwory. Chciałbym alby wlot i wlot był "rozkręcalny". Zastanawiam się czy zasysu nie zrobić częściowo z węża 25mm? Co Wy o tym myślicie?
A jakiej średnicy rur użyłeś do budowy? Nie wiem jaki masz pomysł z tym wężem, ważne natomiast jest to, żeby był on tej samej średnicy co reszta instalacji żeby nie tłumić przepływu.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Rury zgrzewane 32, przyłącza wszystkie 1cal. 
Więc wąż powinien być 32. Jeśli zrobisz zwężkę na wylocie to stłumisz przepływ, a jeśli na zasysie to dodatkowo możesz mieć zjawisko kawitacji co negatywnie wpływa na wirnik pompy i brzydko wygląda chmura mikro bąbelków w akwarium

Opublikowano
Rura 32 zgrzewana ma grubą ściankę wiec sam przelot jest węższy znacznie. Muszę zobaczyć ile.
Zapomniałem, że to zgrzewane. Racja A co chcesz zrobić z tym wężem?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

System sklejony, szczelność sprawdzona pod ciśnieniem z sieci. Jeszcze brak zbiornika, ale w przyszłym tygodniu będzie. Teraz zastanawiam się czy nie zrobić podwójnego zasysu. Trochę miałem problem z odpowietrzeniem, ale przedmuchalem zewnętrzna pompa zanurzeniową. 9cdecc96e8507de21ff629c443e11c71.jpg

Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka