Bysiu Opublikowano 28 Marca 2019 #1 Opublikowano 28 Marca 2019 Witam Wszystkich, akwarium u mnie w domu było chyba zawsze ale to moje pierwsze Malawi. Zbiornik o wymiarach dno 160x60 i wys 50. Filtracja kubeł HW 304 w nim ceramika i gąbka + prefiltr HW 603 + Ikola 600 max a w nim 2L matrix + 0,5 Purigen i 0,5 phosguard + prefiltr HW 603 w drodze też jest falownik SOBO WP-300M . Oświetlenie belka LED z białym światłem która została mi od roślinniaka. Baniak zalany po obejrzeniu pewnego pewnego gościa z YT ps. pozdrawiam go (nie wiem czy mogę podać jego nick z YT ale pewnie dużo ludzi go kojarzy) i zalałem go czystym RO + sole i bufor z seachema, dla mnie osobiście to nowość i najnowocześniejsza technologia czyt. KOSMOS . Osada to: 9 szt Mpanga Rock + 7 szt Socolofi (tych ce jeszcze dokupić) + 12 maylandia red red. Kamloty kupione w jakimś tam świecie kamienia o nazwie wood stone i już teraz się troszkę obawiam że jak ryby podrosną to będzie za mało tych skrytek pod kamlotami. Czy się mylę ? w tej kwestii i nic nie ruszać ? Dopowiem tylko że szkło ma już ponad 20 lat więc jest porysowane co widać na fotkach oraz baniak jest umiejscowiony w szafie gdzie mam dostęp tylko do przedniej szyby dlatego też boczne szyby są "uwalone" Pozdrawiam i zapraszam do komentowania jak by tu jeszcze ulepszyć życie pyskom Nowy film_Duży.mp4 1
relativedegree Opublikowano 28 Marca 2019 #2 Opublikowano 28 Marca 2019 Zaaranżowałbym większymi i wyższymi kamieniami. Ta grota po prawej jak ścięte drzewo i mało naturalnie to wyglada. Więcej kryjówek to jedno, zbiornik po prostu lepiej będzie się prezentował Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
oscarr Opublikowano 28 Marca 2019 #3 Opublikowano 28 Marca 2019 (edytowane) Kamienie to łupek drzewiasty tez miałem na początku ale zmieniłem na serpentynit bo bardziej mi się podoba. Ogólnie z tego łupka drzewiastego ciężko coś ułożyć fajnego. Ja bym osobiście wymienił na inne kamienie. Zbiornik i tło robią wrażenie inne kamienie i będzie sztos Też wg mnie za duży odstęp między prawą a lewą stroną. Edytowane 28 Marca 2019 przez oscarr
Falcowski Opublikowano 29 Marca 2019 #4 Opublikowano 29 Marca 2019 Mi się to podoba. W prawdzie nie wygląda jak malawi, ale kto mówi, że musi. Bardziej wygląda jak aquascape lasu. To ścięte drzewo też super. Jak Autorowi się podoba, to nie widzę problemu. Można ewentualnie dorzucić więcej tego kamienia po lewej, a drzewko zostawić jak jest. Porośnie glonami, to będzie fajnie wyglądało, jak mech.
Bysiu Opublikowano 29 Marca 2019 Autor #5 Opublikowano 29 Marca 2019 Hehe aż tak źle Jak w temacie to moje pierwsze Malawi dlatego też patrzałem aby aranż był "miły dla oka" oraz pasował mieszkańcom, gdyż wcześniej to rośliny u mnie górowały dlatego tez anubiasy są w środku . Faktycznie dołożę kamlotów w środkowej strefie i po lewicy. Innego rodzaju kamieni raczej nie chcę wstawić (w tym momencie). Bardziej interesuje mnie filtracja czy coś jest nie ten tego ?
robinqaz Opublikowano 30 Marca 2019 #6 Opublikowano 30 Marca 2019 11 godzin temu, Bysiu napisał: Bardziej interesuje mnie filtracja czy coś jest nie ten tego ? Obserwacja i badanie wody. Jak NO2 i NO3 będzie ok i brak zalegających odchodów to będzie tego ;)
Andrzej Głuszyca Opublikowano 30 Marca 2019 #7 Opublikowano 30 Marca 2019 @BysiuW tym temacie tylko krótko się przedstawiamy i swoje akwarium. Resztę spraw typu aranżacja itp. poruszamy w odpowiednich tematycznie działach.
Rekomendowane odpowiedzi