StaNorywy Opublikowano 24 Marca 2019 #1 Opublikowano 24 Marca 2019 (edytowane) Dobry wieczór, Takie mam pytanie w związku z tym, że oddaję ryby. Jest osoba na nie chętna, ma 500 l akwarium, i chce odemnie wziąć 6mphanga, 2 crabro (szerszenie) i hongi red top. Wszystko fajnie tylko kolega wydaje się trochę nie kumaty... Stąd pytanie czy trzymanie tych wszystkich ryb w 500 jest ok? Gdyż nie wiem czy dawać mu te wszystkie czy tylko mphange. Dodam, że u mnie to mphanga bije się do śmierci. Musiałem odizolować je od siebie. Więc na wydaniu ich najbardziej mi zależy. Edytowane 26 Marca 2019 przez StaNorywy
StaNorywy Opublikowano 26 Marca 2019 Autor #2 Opublikowano 26 Marca 2019 (edytowane) Gościu ma w tych 500l jeszcze Rocio octofasciata , PYSZCZAK ZEBRA COBALT BLUE , Melanochromis auratus i aulonocory. Wydaję mi się że trochę dużo tego... A Wy co powiecie? Edytowane 26 Marca 2019 przez StaNorywy Poprawiłem błąd.
eljot Opublikowano 26 Marca 2019 #3 Opublikowano 26 Marca 2019 Twój znajomy ma pomieszane biotopy więc oddasz ryby do akwa "dekoracyjnego" a nie stricte malawki. Zrobisz jak zechcesz.
Loobo Opublikowano 26 Marca 2019 #4 Opublikowano 26 Marca 2019 Ja bym nie oddawał mu tych ryb. To już lepiej na olx dać ogłoszenie i znaleźć kogoś kumatego.
StaNorywy Opublikowano 26 Marca 2019 Autor #5 Opublikowano 26 Marca 2019 Tak mi się wydawało. I chyba mu jednak nie oddam, bo już dziś miałem z nim problem. Miał przyjechać umówiliśmy się w Poznaniu, a on się nie zjawił... Więc wystawię na olx. i zobaczymy. Dzięki koledzy za utwierdzenie mnie w tej decyzji Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi