Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj właśnie po przeprowadzonych testach JBL wyniki wskazujące , że baniak dojrzał. Chcę zamówić Labidochromis Caeruleus Kakusa i Cynotilapia Zebroides Jalo Reef po 15 sztuk maluchów z Fishmagic. Czy bedzie ok?

Opublikowano

Zdaję sobie sprawę ale rybki teraz będą małe i z tej ilości sadzę że coś wybiorę

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanko? Czy potem redukcja do 2x 1+4 z każdego gatunku będzie odpowiednie? Czyli 20 sztuk razem po redukcji będzie ok?

Opublikowano
Jeszcze jedno pytanko? Czy potem redukcja do 2x 1+4 z każdego gatunku będzie odpowiednie? Czyli 20 sztuk razem po redukcji będzie ok?
2x 1+4=10 taka ilość jak najbardziej jest ok.

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Chodziło mi o to czy z każdego gatunku mógłbym zostawić po 2 samce a do nich odpowiednio z 8 lub 7 samic.

Opublikowano

Zdecydowanie za dużo ryb na ten litraż... 22 ryby to ja mam w 450 litrach i wydaje się ich za dużo, pewnie niedługo coś zredukuję...

Opublikowano
16 minut temu, Robson79 napisał:

Zdecydowanie za dużo ryb na ten litraż... 22 ryby to ja mam w 450 litrach i wydaje się ich za dużo, pewnie niedługo coś zredukuję...

Czyli jak ta 30 maluchów podrosnie to redukcja o połowę?

Opublikowano

W takim samym litrażu dominujący samiec yellow sukcesywnie likwidował konkurencję, więc na dwa samce w tym gatunku bym nie liczył ale możesz spróbować ale jak już to celowałbym w układ 2+5/6.

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
1 godzinę temu, nirva napisał:

Czyli jak ta 30 maluchów podrosnie to redukcja o połowę?

Można tak powiedzieć, zresztą zapewne większość ryb będzie samcami więc trzeba będzie się pozbyć nadwyżki...