Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak głośne są wasze cyrkulatory? Czy buczenie to normalna sprawa? Zainstalowałem dzisiaj na telefonie aplikacje Decibel X, która po przystawieniu do szyby zbiornika w którym działa Jebao RW-15 pokazuje do 52dB na najwyższym biegu. Na niższych nie jest wiele ciszej. Zastanawiam się czy to normalne czy jednak cyrkulator jest strzelony? Wiem, że niektórzy forumowicze używają Tunze i sobie chwalą. Czy ono także jest takie głośne?

Opublikowano

Wiesz co, myślę że przystawienie telefonu do szyby tylko spotęgowało efekt buczenia i uzyskałeś w ten sposób zawyżony wynik. Podobnie jak przyłożysz ucho do szyby również będziesz słyszał głośniejsze buczenie niż normalnie

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Niezależnie od tego czy telefon jest blisko czy trochę dalej różnica jest niewielka. Generalnie buczenie cyrkulatora jest na tyle uciążliwe, że dłuższe przebywanie w pomieszczeniu staje się irytujące.

Edytowane przez rekawiczka
Opublikowano
21 godzin temu, rekawiczka napisał:

Niezależnie od tego czy telefon jest blisko czy trochę dalej różnica jest niewielka. Generalnie buczenie cyrkulatora jest na tyle uciążliwe, że dłuższe przebywanie w pomieszczeniu staje się irytujące.

To dlatego bo jebao jest tanim i glośnym cyrkulatorem. Dlatego właśnie przed zakupem warto zasnanowić się czy biorę tani produkt ale za to głośny, czy wywalę troche kasy ale bedę miał ciszę w pokoju.

• Lubię to 1
Opublikowano
1 hour ago, mlody.czub said:

To dlatego bo jebao jest tanim i glośnym cyrkulatorem. Dlatego właśnie przed zakupem warto zasnanowić się czy biorę tani produkt ale za to głośny, czy wywalę troche kasy ale bedę miał ciszę w pokoju.

Owszem, zgadzam się. Nie sądziłem natomiast, że jest aż tak głośnym. Orientujesz się może, czy Tunze rozwiązuje ten problem? Czy należy szukać jeszcze innego cyrkulatora?

Opublikowano
19 godzin temu, rekawiczka napisał:

Owszem, zgadzam się. Nie sądziłem natomiast, że jest aż tak głośnym. Orientujesz się może, czy Tunze rozwiązuje ten problem? Czy należy szukać jeszcze innego cyrkulatora?

Pierwszy falownik jaki kupiłem do akwarium to wlaśnie był rw15. Otworzyłem pudełko, przykleiłem w akwarium i włączyłem. Żona odrazu mi powiedziała że tego w akwarium napewno nie będzie. Napisałem do firmy, zapakowałem i odesłałem. Sprzedawca mi polecił mi Tunze Nanostream 6055 z możliwością regulacji obrotów. Falownik jest absolutnie niesłyszalny ale też kosztuje ponad dwa razy tyle  co rw15.

Opublikowano
3 hours ago, mlody.czub said:

Pierwszy falownik jaki kupiłem do akwarium to wlaśnie był rw15. Otworzyłem pudełko, przykleiłem w akwarium i włączyłem. Żona odrazu mi powiedziała że tego w akwarium napewno nie będzie. Napisałem do firmy, zapakowałem i odesłałem. Sprzedawca mi polecił mi Tunze Nanostream 6055 z możliwością regulacji obrotów. Falownik jest absolutnie niesłyszalny ale też kosztuje ponad dwa razy tyle  co rw15.

No właśnie ten model co podałeś zacząłem brać pod uwagę. Na razie spróbuję zastosowąć triki omówione na filmie wrzuconym przez @Bartek_De. U mnie póki co jeszcze nie było hasła, że mam wyciągnąć go z akwarium ;)