Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Nazywam się Bartek. W założeniu moim celem była hodowla żółwia wodnego, ale z czasem gdy zapoznałem się troszkę czytając rożne fora, artykuły związane  z akwarystyką spodobał mi się Biotop Malawi. Zacząłem od kupna akwarium pod hodowle żółwia i padło na 375 litrów 150x50x50. Początki były ciężkie bo nie miałem komody na której mogło by stać akwarium. Zaczęły się pomysły, żeby zrobić wzmocnioną komode pod wymiar. Udało się. Następnie z pomocą wielu osób zdołałem  zakupić filtr kubelkowoy fluval fx5 z prefiltrem eheim, grzałkę 300w, zrobić samemu oświetlenie Led, ustawić kamienie, zasypać piaskiem i oczywiście zalać wodą😀  Nastepnym krokiem było przemalowanie pokrywy, która była czarna. Wystartowałem zbiornik 15 dni temu oczywiście z bakteriami i pożywką. Czekam jak ruszy biologia.Zapisałem się do klubu, bo wiem, że mogę liczyć na pomoc. Chciałbym bardzo podziękować naszemu Klubowiczowi o Nicku  Przemas1303, który od początku mojej przygody pomaga mi w założeniu mojego domowego Malawi👍

Pozdrawiam 

20190203_161355.thumb.jpg.c0a324beb2e49f6af2fc830c91a872d1.jpg

20190208_220910.thumb.jpg.6fc1e674b5d948298de07e803d943e47.jpg

Edytowane przez BARTEK KLESZCZYK
  • Lubię to 2