Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

To we Wrocławiu jest odwrotnie. Domowy hodowca na giełdzie nie sprzeda jak nie ma działalności gospodarczej . Na naszej giełdzie wystawiają się lokalne duże hodowle ( piszę o rybach) . Wszystkie sklepy łącznie z tymi znanymi z Allegro  tam kupują. Są tam hodowle z Zawoni , z Brzegu Op. itp. Malo tego.... czasami nawet bywają na wrocławskiej giełdzie tzw. renomowane hodowle:) Przebitka roślin giełda - sklep to nawet 300%

Edytowane przez AndrzejGłuszyca
  • Dziękuję 1
Opublikowano (edytowane)

Tak jak powiedziałem - ryb nie kupowałem więc nie wiem do końca co tam jest. Z pewnością nie ma tam hodowli, które znamy z forum ale czy nie ma ryb dobrych też nie jestem w stanie stwierdzić. Powiem na przykładzie dyskowców - kolega hoduje i kupił młode - raz nie trafił a drug raz kupił jak się okazało piękne okazy (które oczywiście widziałem na oczy i mogę potwierdzić). Jedynie co mogę powiedzieć to o akwariach - przyjeżdża tam firma z Częstochowy, która robi bardzo porządne akwaria - ma już drugie od nich i naprawdę mogę polecić.

Edytowane przez pyzy22
Opublikowano

Kilka lat temu jeździłem na giełdę wrocławską na ulicy robotniczej, przeważnie było kilkanaście gatunków do wyboru.

Często kupowałem tam ryby.

W latach około 2000 giełda była też na ulicy robotniczej ale po stronie dworca świebodzkiego a wybór pyszczaków był ogromny.

Opublikowano

Apropo wrocławia wcale nie jest tak kolorowo, tutaj jest 4 czy 5 cwaniakow ktorzy skupuja na samym otwarciu ryby, i pozniej sprzedaja je już z kilkukrotna przebitka, w tym samy miejscu ale już w swoich stoiskach :)

• Dziękuję 1
Opublikowano
9 minut temu, Merlot napisał:

Apropo wrocławia wcale nie jest tak kolorowo, tutaj jest 4 czy 5 cwaniakow ktorzy skupuja na samym otwarciu ryby, i pozniej sprzedaja je już z kilkukrotna przebitka, w tym samy miejscu ale już w swoich stoiskach :)

Ale chodzi Ci o tą giełdę na robotniczej?

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Tomasz78 napisał:

Ale chodzi Ci o tą giełdę na robotniczej?

Wiem ,że nie do mnie pytanie ale mi chodzi  o giełdę kwiatową na ul Giełdowej ( Bielany Wr.). Ta na Robotniczej też jest..i  tam każdy może sprzedać.

Edytowane przez AndrzejGłuszyca