traczyk Opublikowano 10 Lutego 2019 #1 Opublikowano 10 Lutego 2019 czemu pyszczak atakuje samice po akwarim i co mam z tym zrobic jak coś to jestem nowy wiec nie wiem
Robson79 Opublikowano 10 Lutego 2019 #2 Opublikowano 10 Lutego 2019 Witaj. Może napisz coś więcej o wielkości akwarium, obsadzie... Dobrze byłoby gdybyś wstawił fotkę akwarium... 1 1
Andrzej Głuszyca Opublikowano 10 Lutego 2019 #3 Opublikowano 10 Lutego 2019 19 minut temu, traczyk napisał: czemu pyszczak atakuje samice po akwarim i co mam z tym zrobic jak coś to jestem nowy wiec nie wiem Ponownie prośba..stosuj się do zasad pisowni o której już wspomniałem:)
Bartek_De Opublikowano 10 Lutego 2019 #4 Opublikowano 10 Lutego 2019 Witaj. Może napisz coś więcej o wielkości akwarium, obsadzie... Dobrze byłoby gdybyś wstawił fotkę akwarium...Po drugie, takie zachowanie samca w stosunku do samic w okresie tarła, lub w stosunku do drugiego samca jest normalne u pyszczaków. Cóż, taki już ich urok Ale tak jak napisał kolega wyżej, przydałby się bardziej szczegółowy opis żebyśmy mogli Ci pomóc Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
egon44 Opublikowano 11 Lutego 2019 #6 Opublikowano 11 Lutego 2019 @traczyk a jaki to gatunek pyszczaka? Podaj wymiary zbiornika,oraz wstaw zdjęcie,tak jak koledzy prosili. Bez informacji trudno cokolwiek powiedzieć i pomóc.
traczyk Opublikowano 11 Lutego 2019 Autor #7 Opublikowano 11 Lutego 2019 (edytowane) jest to gatnek Pyszczak Maingano wymiary zbiornika 120x60x40 TO MOŻE JEST TO WINA PH CO?? Edytowane 11 Lutego 2019 przez traczyk
Mróz Opublikowano 11 Lutego 2019 #8 Opublikowano 11 Lutego 2019 Czyli Pseudotropheus cyaneorhabdos Maingano. To nie wina ph, pyszczaki tak mają, jaki masz układ samców i samic?? Jesli masz za mało samic i nie masz dla nich odpowiednio dużo kryjówek to samiec może zamęczyć samice na śmierć. 1
traczyk Opublikowano 11 Lutego 2019 Autor #9 Opublikowano 11 Lutego 2019 23 minuty temu, Mróz napisał: Czyli Pseudotropheus cyaneorhabdos Maingano. To nie wina ph, pyszczaki tak mają, jaki masz układ samców i samic?? Jesli masz za mało samic i nie masz dla nich odpowiednio dużo kryjówek to samiec może zamęczyć samice na śmierć. to prawda mam mało bo jetem w trakcie przeprowacki i akwarim rozbieam żeby przetrasportowacc wiec dziękuje
Rekomendowane odpowiedzi