Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak tak będziesz osczędzał na żywieniu to wydasz na leczeniu.

Tropical generalnie ma słabe pokarmy i wolę je stosować raczej jako uzupełnienie a nie podstawa

Opublikowano
jak tak będziesz osczędzał na żywieniu to wydasz na leczeniu.

Tropical generalnie ma słabe pokarmy i wolę je stosować raczej jako uzupełnienie a nie podstawa

W takim bądź razie jeszcze bardziej ograniczyłem udział Tropicala

Ostatecznie kupiłem:

Tropical MALAWI 500ml

JBL PREMIUM SPIRULINA 40 % 100ml

TETRA PRO COLOR 500ml

Do tego w niedzielę na giełdzie dokupię jakąś mrożonkę typu oczlik lub artemia. No i dorzucę jakąś sałatę, żeby mniej się roślinami interesowały :)

Mam pytanie - jak dawkować te wszystkie wyżej wymienione pokarmy? Że malawi ze spiruliną codziennie to wiem. A co z resztą?

Opublikowano

jak ostatnio byłem w trzmielu to mieli hikari, byłeś na Rogowskiej czy opierasz się na tym co mają wystawione? Zamiast tropicala i tetry kup sobie dużą paczke hikari excel - zapłacisz tyle samo a pokarm bedziesz miał lepszy

Opublikowano
jak ostatnio byłem w trzmielu to mieli hikari, byłeś na Rogowskiej czy opierasz się na tym co mają wystawione? Zamiast tropicala i tetry kup sobie dużą paczke hikari excel - zapłacisz tyle samo a pokarm bedziesz miał lepszy

Kupiłem 1,5h temu na allegro (ale odbieram na miejscu), nie zwróciłem uwagi na pokarmy jak ostatnio u nich byłem - jeszcze o nich nie myślałem. Hikari kupię po świętach, kiedy będzie cała obsada. Dobrze, że mi powiedziałeś, że tam mają hikari, bo wszyscy go zachwalają, a w rozsądnych cenach widziałem go tylko na allegro (z racji kosztów przesyłki się nie opłaca).

Szkoda, że nie wystawiają hikari, to kupiłbym go już teraz (przeglądałem wszystkie, które mają na allegro)

Opublikowano

Kurcze... z tego co widzę to moje rybcie jedzą sam shit.. Spirulina 36% jako podstawa, tropikala Malawii jako dodatek plus tabletki do przyklejenia na szybę co jakiś czas. Plus ze 2 inne pokarmy tropikala... Rosną jak głupie, chore nigdy nie były, mnożą się non stop... wybarwione prześlicznie....

Z granulatów zrezygnowałem bo bardzo słabo rybki go jadły.. wolą płatki i tyle. Brokuł, marchewek itd nie lubią...

Chyba muszę trochę poczytać o jedzeniu.. Jak makok odsprzedał mi rybki to razem z jedzonkiem.. od tamtej pory kupowałem tylko spirulinkę i właśnie płatki tropikala dla malawii i od czasu do czasu sypię to co jeszcze zostało ze starych zapasów...

Patrząc na cene dainchi to delikatnie mówiąc przesada... Poza tym mają jeść glony ;D

Opublikowano

Nie wiem co Ci tam opchnął makok :wink: ale ja ostatnio zauważyłem zmianę kolorystyczną swoich redów. Były karmione dainichi vegie FX i hikari excel. Kupiłem płatki z solowcem dla paletek OSI. W międzyczasie zamknięcie w dainichi mi się rozwaliło więc zakleiłem taśmą i odstawiłem pokarm do zamrażalnika aż nie zużyję hikari i nie przesypie dainichi do pustej torebki po nim. Jako że w takiej konfiguracji musiałyby jeść tylko jeden suchy pokarm, zacząłem podawać wspomniane płatki OSI w większej ilości i po jakichś 2 tygodniach samiec red-red zaczął się robić z powrotem pomarańczowy :roll: Dalej jest blady ale zamiast białych łusek ma łososiowe z intensywniejszym paskiem wzdłuż boków.