benjam Opublikowano 1 Lutego 2019 #1 Opublikowano 1 Lutego 2019 (edytowane) Witam Mam na imię Damian pisze z Dąbrowy Górniczej mam 34 lata i na starość zachciało mi się rozpocząć przygodę z Malawii fajnie było by poznać zapalnego akwarysty z okolicy:) wstawiam kilka zdjęć i liczę na fachowe opinie:) Edytowane 1 Lutego 2019 przez benjam Zapomniałem dodać zdjec 3
Bartek_De Opublikowano 1 Lutego 2019 #2 Opublikowano 1 Lutego 2019 Muszę powiedzieć, że ma klimat Twoje akwarium Napisz coś więcej, wymiary, filtracja, oświetlenie, obsada...Witam na forum i życzę powodzeniaAha i nie pisz, że na starość, bo większość z nas obrażasz Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 2 3
Falcowski Opublikowano 1 Lutego 2019 #3 Opublikowano 1 Lutego 2019 No przyznam, że też skojarzyłem z ekranizacjami Tolkiena. Zacny wystrój. Lekko mroczny, pobudzający wyobraźnię. Widzę przewaga Labidochromisów i i tradycyjny piasek z piaskownicy, bez wymysłów typu super White. Światło też nie przesadzone. Zostaje życzyć powodzenia i czekać na kolejne relacje.
benjam Opublikowano 1 Lutego 2019 Autor #4 Opublikowano 1 Lutego 2019 Wymiary to q00x50x50 co do filtracji nie mam pojęcia akwarium kupiłem używane filtr jest kubełkowe koloru czarnego z zielonymi zapięciami tyle wiem na jego temat:) na tylnej ścianie miałem naklejone tło firmy juwel ale zrezygnowalem z niego i wstawiłem tło 3d. Co do oświetlenia to NAKLEILEM pod pokrywę pasek z diodami RGB. Piasek kupiłem w Castoramie:) worek 25 kilo kosztował 9 zł a co do oświetlenia to studiuje forum i chyba jest z nim coś nie tak ponieważ nie mogę doczekać się glonow:( 1
Bartek_De Opublikowano 1 Lutego 2019 #5 Opublikowano 1 Lutego 2019 100x50x50 tak? Jeśli chodzi o oświetlenie to według mnie na pierwszej fotce jest najładniej. Filtr to pewnie Aquael midikaniWysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
benjam Opublikowano 1 Lutego 2019 Autor #6 Opublikowano 1 Lutego 2019 Tak 100x50x50 ale ze podczas jedzenia apetyt rośnie rozglądam się już za zbiornikiem długim na 150 cm:) założyłem osobny temat odnośnie glonów ale brak chętnych do udzielenia porady jak się ich dorobić :(*z tego co wyczytałem muszę mieć mocniejsze światło na modułach Led 9000K....
Bastian Opublikowano 1 Lutego 2019 #7 Opublikowano 1 Lutego 2019 (edytowane) Jest klimat, super wygląda Miło w końcu spotkać kogoś z Dąbrowy Górniczej Edytowane 1 Lutego 2019 przez Bastian
Andrzej Głuszyca Opublikowano 4 Lutego 2019 #8 Opublikowano 4 Lutego 2019 @benjam Posty dotyczące glonów przeniosłem do już istniejąceg Twojego temat ( patrz niżej) .W tym dziale przedstawiam tylko siebie i swoje akwa.
benjam Opublikowano 7 Lutego 2019 Autor #9 Opublikowano 7 Lutego 2019 Jest udało się zamontowalem moduły ledowe że sciemniacz em i przy okazji wywaliłem tło 3d a wstawiłem. z powrotem tło juwel no i musiałem poprzestawiac kamienie... Co sądzicie? Tak świeci na pełną parę oczywiście woda musi ustac bo narobilem lekkiej zadymy.. Na jutro jest plan aby jakoś zastawic grzalke....
Bartek_De Opublikowano 24 Lutego 2019 #10 Opublikowano 24 Lutego 2019 Uważam, że wczesniejsza aranżacja z tłem 3D była znaczne ładniejsza
Rekomendowane odpowiedzi