Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam!

Mam problem z filtrem aqua szut senior bio 1000.praktycznie przestał filtrowac (był 2 tygodnie temu czyszczony).Wirnik pracuje normalnie ale woda zamiast płynąć po prostu kapie.Może ktoś miał podobny problem?Bardzo proszę o poradę bo nie wiem czy go reklamować.

Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam

Posted

Nie, żebym Ci nie wierzył, ale jesteś pewien, że całego wyczyściłeś?nie tylko gąbkę, ale właśnie pompę.

Posted

Jak to kapie :?: Trzymasz go nad wodą :?: :lol: Żeby filtrował, musisz go zanurzyć :wink: .

A poważnie, to tak, jak napisał sision, przeczyść wirnik, nasmaruj Kujawskim, ew. wazeliną i powinien śmigać. Oczywiście jeśli nie przeceniasz jego możliwości, bo nie spodziewałbym się po nim jakiś cudów. Ot, filterek raczej średniej mocy.

Poza tym przy mocno brudzących rybach 2 tyg dla szuta, to i tak niezły wynik. Ja swój muszę czyścić raz w tygodniu. Jednak co Weipro, to Weipro :wink: .

Posted
Jak to kapie Question Trzymasz go nad wodą Question Laughing Żeby filtrował, musisz go zanurzyć Wink .

Ja na powaznie sie nad tym zastanawia.. Kapie..

Posted

Miałem ten filterek dość niedługo. Należy pamiętać aby był czysty i zanurzony cały bo on ciągnie powietrze przez otwór gdzie wychodzi z niego kabel zasilający !!!

Posted
Miałem ten filterek dość niedługo. Należy pamiętać aby był czysty i zanurzony cały bo on ciągnie powietrze przez otwór gdzie wychodzi z niego kabel zasilający !!!

dzieki za pomoc juz sobie poradziłem.zapchane bylo to kolanko wychodzace z filtra.jestem lekko zdziwiony tym rozwiazaniem.taka małe szczeliny na wylocie??? to jest jakies nieporozumienie.Ja już dziękuje za pomosłowosc naszych producentów.pozdrawiam.

Posted

Tak myślałem :P musiało być zasyfione w środku :wink:

Jurek, mimo wyjaśnienia problemu słabo działającego filtra, możesz wyjaśnić, co miałeś na myśli pisząc "kapie"? widzę, że trochę to zaciekawiło co niektórych, mnie z resztą też :twisted:

Posted
Tak myślałem :P musiało być zasyfione w środku :wink:

Jurek, mimo wyjaśnienia problemu słabo działającego filtra, możesz wyjaśnić, co miałeś na myśli pisząc "kapie"? widzę, że trochę to zaciekawiło co niektórych, mnie z resztą też :twisted:

chodziło mi o to ze nie ma zadnego cisnienia przy wylocie a słowo kapie powinienem umiescic w cudzysłów. filtr oczywiscie jest cały zanuzony :) przepraszam za niescisłosc.