Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A co wy na to:

:arrow: Ps.Saulosi 2+5

:arrow: Labidochromis caerleus 1+5

:arrow: Malanochromis Maingano 1+4

Ro¶lina Nurzeniec Wielki

Jest dobrze czy za duzo ?

Jak tak to co wypada?

Jajlepiej by by³y ³atwa gatunki i kolorowe 8)

Opublikowano

Ja bym zastąpił Caeruleusa innym gatunkiem, np rdzawym ( Sprengerae). Nie jest trudnym gatunkiem w utrzymaniu w akwa, a jego dieta bardziej pasuje do Saulosi i Maingano.

Opublikowano
Ja bym zast±pi³ Caeruleusa innym gatunkiem, np rdzawym ( Sprengerae). Nie jest trudnym gatunkiem w utrzymaniu w akwa, a jego dieta bardziej pasuje do Saulosi i Maingano.

to tak

Ps.Saulosi 2+5

Sprengerae 1+5

Malanochromis Maingano 1+4

OK?

Opublikowano

Tak, powinno być dobrze. Co prawda raczej nie masz co liczyć na 4 wybarwione samce, bo ciężko tu o 4 rewiry, ale taki układ jest w porządku.

Opublikowano
Tak, powinno byæ dobrze. Co prawda raczej nie masz co liczyæ na 4 wybarwione samce, bo ciê¿ko tu o 4 rewiry, ale taki uk³ad jest w porz±dku.

A jakie dwa gatunki z tych wybraæ by samce siê wybarwi³y?

Bo ja kupie m³ode i co zrobie jak zamiast 4 samców bêdzie 6-8?

Jak lepiej kupiæ odrazu ili¶æ po¿±dan± czy selektywnie?

Opublikowano

Ja bym w odroznienio do reszy dał:

Arrow Ps.Saulosi 2+5

Arrow Labidochromis caerleus 1+5

Arrow Malanochromis Maingano 1+4

I masz bankowo 4 wybarwione samce(problem moze byc tylko u Saluosi), dlaczego?

Yellow nie jesrt typowym terytorialista, stad moim zdaniem ta troja to strzal w 10, pozdrawiam,

Opublikowano

Ciężko będzie Ci kupić od razu ułożony harem w sklepie, chyba że jakiś akwarysta będzie sprzedawał część swojej obsady.

Jeśli chodzi o wybarwianie, to miałem na myśli, że ciężko będzie mieć 4 w pełni wybarwione samce, bo wybarwić to one się wybarwią. Ja bym zostawił tak, jak jest.

Opublikowano

W sklepie w którym mam zamiar zakupiæ pysie (maj± ich ok 40 gat) Z tych co chcia³em maj±:

Malanochromis Maingano

Ps.Saulosi

Sprzedawczyni poda³a ¿e dobry do nich jest pyszczak HONGI 1+5 Czy bêdzia ok?

Opublikowano

Hongi może się okazać zbyt silnym towarzyszem dla Saulosi. Zwłaszcza do akwa 240l, gdzie Saulosi nie ucieknie daleko. Osobiście odradzam Hongi dla towarzystwa Saulosi.

Co z tym Sprengerae?nie podoba Ci się?

Jeszcze jedna kwestia odnośnie kupowania dorosłych ryb. Jeśli kupisz właśnie takie, to masz większe szanse na to, że zobaczysz krwawe zajścia w swoim akwa. Lepiej, kiedy ryby kupuje się małe, młodziutkie. Są ze sobą razem dużo dłużej i kiedy dorosną, haremy będą poustalane.

Opublikowano
Hongi mo¿e siê okazaæ zbyt silnym towarzyszem dla Saulosi. Zw³aszcza do akwa 240l, gdzie Saulosi nie ucieknie daleko. Osobi¶cie odradzam Hongi dla towarzystwa Saulosi.

Co z tym Sprengerae?nie podoba Ci siê?

Jeszcze jedna kwestia odno¶nie kupowania doros³ych ryb. Je¶li kupisz w³a¶nie takie, to masz wiêksze szanse na to, ¿e zobaczysz krwawe zaj¶cia w swoim akwa. Lepiej, kiedy ryby kupuje siê ma³e, m³odziutkie. S± ze sob± razem du¿o d³u¿ej i kiedy dorosn±, haremy bêd± poustalane.

Hongi mia³y w³a¶nie byæ za rdzawe :D ale nie maj± ich w sklepie :cry:

nie pyta³em o Labidochromis caerleus :roll:

Ja kupie m³ode w sklepie 8)